Samkjørt streaming fra stua

Samkjørt streaming fra stua

Meeseries fra Looqs gir enklere fjerntilgang og streaming av mediainnhold.

Nederlandske Looqs er et nystartet selskap som har spesialisert seg på trådløse streamingløsninger for multimediainnhold. Tidligere i år var selskapet på plass på IFA 2009, og nå lanserer selskapet en rekke nye produkter under Meeseries-navnet.

Selskapets Meeseries Media Streaming-løsning er laget for multimediastreaming i hjemmet. Det spesielle er at løsningen gjør det mulig å streame ikke bare video til en tv, men også for eksempel bilder og webinnhold til en eller flere fotorammer.

Fjerntilgang på alle filer

Løsningens sentrale enhet er Meebox, som leveres i to versjoner. Den ene er en nettverkslagringsversjon (NAS) som kan brukes til å lagre og håndtere alt mediainnhold. Den andre er en ruterversjon, som har alle NAS-utgavens funksjoner i tillegg til en ruter med 802.11b/g-støtte og fire gigabit ethernet-tilkoblinger.

Meebox-enhetene støtter RAID1-backup og UPnP, og er blant annet utstyrt med en bittorrent-klient, filhåndteringsverktøy, bildefremviser, bloggserver og et verktøy for nettsider og diskusjonsforum. De gjør det også mulig å tilby fjerntilgang til filer og gi brukerne tilgang og administrasjonsmuligheter for alle filene som ligger lagret på Meebox-enheten fra et hvilket som helst sted med internettilkobling.

Fleksibel bilderamme

På mottakersiden i Looqs-systemet sitter en Meeceiver-enhet, som kan kobles til en tv for å vise frem innholdet som sendes fra Meebox-mediaserveren. Den er også utstyrt med minnekortleser og plass til en harddisk for økt lagringskapasitet.

Sist, men ikke minst, i Looqs streamingløsning er bilderammen Meeframe. Disse kan streame bilder fra Meebox samt bilder som er lagret lokalt i rammen, på en usb-pinne eller fra sd- og mmc-kort. Bilderammen støtter også mp3, wma og pcm-lyd, og trådløsstøtte gjør det mulig å lytte til nettradio eller vise frem rss-feeds. Meeframe kan også brukes som alarmklokke.

Looqs Meebox vil være tilgjengelig i slutten av desember. Norsk distributør er ennå ikke fastsatt.

Les om:

Lagring