Sett usb-disker på nettverket

Sett usb-disker på nettverket

Iomega gir deg NAS-funksjonalitet for dine usb-disker.

Iomega iConnect er en løsning som ligner det vi tidligere har sett via Linksys NSLU og Synology USB Station. Dette er en løsning som kan sees på som en NAS uten interne harddisker - i stedet for interne harddisker kobler man til usb-disker.

iConnect kan kobles til ruter via kabel eller trådløst nettverk. Det er støtte for Gigabit Ethernet for kablet nettverk og 802.11b/g/n for trådløst nettverk.

Det er fire usb-porter hvor man kan koble til harddisker, minnepinner eller andre lagringsmedier med usb-grensesnitt. Man kan også koble til usb-basert skriver og dele denne i nettverket.

Av funksjonalitet finner man blant annet UPnP AV/DNLA for streaming av blant annet musikk og video til medielinker, spillkonsoller og andre avspillere som støtter dette (blant annet en del nye tv-er fra Samsung og Somy), iTunes-tjener, Bittorrent-klient og Timemachine-støtte for Mac-brukere. Programvare fra EMC for sikkerhetskopiering fra Windows og Mac OS følger også med.

Administrasjonen av iConnect skjer via et webgrensesnitt. Iomega har lagt ut en virtuell versjon av administrasjonsgrensesnittet på sine websider . Dette forteller også en del om funksjonaliteten enheten kan tilby på en del områder.

Filsystem?

En utfordring for denne typen enhter har tidligere vært hvilke filsystem som støttes. Dette er relevant hvis man ønsker å forflytte usb-diskene man har koblet til mellom pc-er/Mac-er og iConnect. iConnect er Linux-basert og f.eks. EXT3 vil trolig være det mest relevante filsystemet å bruke. Dette kan imidlertid ikke leses av Windows. NTFS vil være det mest anvendelige med Windows-støtte, men vi vet ikke om enheten har skrivetilgang til NTFS-formaterte disker. Riktignok finnes denne muligheten under Linux, men ser vi på andre NAS-er er det mange som unngår å gi denne støtten pga. potensielle problemer. FAT32 vil fungere fint på de fleste plattformene, men har ulempen at det ikke er støtte for filer over 4 gigabyte. Vi har bedt om Iomega iConnect til test, og håper da å kunne besvare flere spørsmål rundt dette.

Veiledende pris er oppgitt til 995 kroner inklusive mva. Produktet skal bli tilgjengelig på det norske markedet i løpet av mars måned. Mer informasjon finner man på www.iomega.com .

Lagring