Sexy fra Zyxel

Sexy fra Zyxel

CEBIT: Med hvite, sexy produkter og utstrakt bruk av nettverk over strøm håper Zyxel å vinne nye kunder.

Mange forbinder nok Zyxel med litt triste og traurige produkter, men med den siste tidens nye produkter for hjemmemarkedet ser det ut til å gå rett vei for selskapet.

Vi tok turen innom Zyxel-standen og ble vist en rekke spennende nye produkter for hjemmebrukerne, flere rettet spesielt mot video og musikk.

Satser på HomePlug
Trenden for de nye produktene fra Zyxel er utstrakt bruk av nettverk over strømnettet, noe vi så i svært mange av produktene vi ble presentert. Ikke minst i selskapets nye medieprodukter er Home Plug-teknologien et sterkt salgsargument. De fleste medielinker per i dag fungerer enten via vanlig nettverk, som gjerne krever mye ny kabling, eller via wlan, som ofte er i tregeste laget for overføring av video, og da spesielt innhold i HD.

- Vi tar en sjanse på Home Plug, og tror dette er den rette tiden å satse på teknologien, sier Lasse Henriksen i Zyxel.

Vi fikk ta en titt på Zyxels nye løsning, DMA-1100P, som henter både strøm og nettverksdata via samme kabel. Hvis alt fungerer som vi ble lovet, kan du snart løse flere problemer på en gang. Du unngår treg dataoverføring via trådløst nettverk, og du slipper å ha en hel bunt av kabler koblet til boksen. Alt du trenger er en strømkabel og en HDMI-kabel som sender signalet til tv-en din. Zyxel påstår at de kan levere ekte 200Mbit hastighet over strømnettet. Det tviler vi egentlig på, men det viktigste med en slik enhet er at den får tilstrekkelig båndbredde, og det ligger langt unna 200 Mbps.

Medielinken støtter alle de mest brukte videokodekene, i tillegg til innhold i HD. De fleste musikk- og bildeformater er også støttet.

Noe av det Zyxel har jobbet mest med er å få ned strømforbruket på sine Home Plug-produkter. Målet er lavere strømforbruk uten å miste hastigheten.

- Vi klarer å levere faktiske 200Mbit, og vil ikke gå høyere før vi kan få strømforbruket ned. Det er mulig å få raskere hastigheter, men da går strømforbruket opp og stabiliteten blir dårligere. Så fort vi får presset forbruket ytterligere ned vil vi skru hastigheten opp, sier Henriksen til PC World.


DMA 1100P kombinerer wlan, lan og homeplug.

Kombinerer LAN, WLAN og HomePlug
Flere av de nye produktene fra Zyxel følger relativt standard mal, wlan opp til type g kombinert med lan opp til 100Mbit, altså ingenting å slå hæla i taket over. Det er først når man kommer over til Pre N-produktene at ting blir spennende. Flere av ruterne med støtte for Pre N er også utstyrt med gigabit lan, og ikke minst 200Mbit Home Plug-teknologi. I mange tilfeller vil nettverk over strømmen være både raskere og sikrere enn wlan. Zyxel lover også at det er enklere å sette opp for folk flest.

Felles for alle Zyxels nye forbrukerprodukter er et design som gjør at man ikke lenger trenger å gjemme bort utstyret i nærmeste skap eller skuff. Trenden er blankt og hvitt. Selv enkle Home Plug-adaptere følger denne oppskriften.

Flere av produktene er allerede i salg, med flere på vei i løpet av de neste månedene.

Nettverksdisken NSA-220 skjemmer ikke skrivebordet.

Les om:

Lagring