Skyløsning vil ha data per post

Skyløsning vil ha data per post

Amazons løsning for bedrifter med liten båndbredde: - Send data i posten!

"AWS Import/Export" er en tjeneste for skykunder hos Amazon, som lar dem laste opp data til skyen via fysiske lagringsmedier i stedet for å sende data på nettet.

Dette for å gjøre det lettere for de med store datamengder og for lite båndbredde.

Foreløpig har det bare vært "import" som har vært mulig, men nå kommer også "eksport"-funksjonaliteten.

Kommer hit

Ved å sende Amazon et godkjent lagringsmedium, kan de laste ned data fra skyen din og sende disken tilbake i posten. Det hele gjelder Amazon Simple Storage Service (Amazon S3).

- Tilbakemeldingen etter at vi begynte med import av data via posten har vært veldig bra, og kunder sender oss terabytes av data hver uke, skriver Amazon på sin blogg.

Det hele skal koste 80 dollar per enhet som får data kopiert til seg, og 2,49 dollar per time som brukes på å gjøre dette. Amazon lover at de jobber hardt for å få til løsninger for alle landene i Europa, som Norge.

Konkurrerer med outsourcing

Hans Werner, administrerende direktør i analyseselskapet Radar group, forteller vårt søstermagasin Computersweden at han synes det hele er en god skyløsning.

Store datamengder kan ta flere dager å laste opp og ned, på nettverk som allerede er tungt belastet.

- Dette er Amazons måte å tilnærme seg de store kundene med terabytevolumer, tror Werner, som mener det bare er positivt at skyleverandørene tilbyr flere alternativer for opp- og nedlasting.

- Og med dette konkurrerer de mer og mer med outsourcing.

Lagring