Sønnico signerer med Fujitsu

Sønnico signerer med Fujitsu

Sønnico Installasjon skal kjøpe it-infrastruktur fra Fujitsu Norge.

Sønnico flytter i løpet av sommeren 2010 sitt hovedkontor til nye lokaler.

Selskapet besluttet derfor å erstatte den eksisterende infrastrukturen, som er preget av ulike systemer fra flere leverandører, med en ny infrastrukturløsning. Flere leverandører ble invitert til å utarbeide forslag og tilbud, men Fujitsu trakk det lengste strået.

Per Thomas Indrelid, it-sjef i Sønnico, sier at kontrakten er av stor betydning, ettersom selskapet som har 30 avdelingskontorer og 1 000 montører ute i felten krever en god og fleksibel infrastruktur.

- Vi stilte strenge krav i anskaffelsesprosessen uten å låse de inviterte leverandørene til én løsning. Valgte leverandør lå et hestehode foran i hele prosessen, og det er derfor med stor glede og trygghet at Fujitsu har blitt tildelt denne kontrakten, sier han.

Komplett infrastruktur

Kontrakten omfatter en komplett og ny infrastruktur med 14 Fujitsu Primergy BX900 bladservere og 6,3 terabyte lagring.

Sammen med Fujitsu ServerView Resource Coordinator VE (RCVE) og Virtual IO manager (VIOM) får Sønnico en driftsikker løsning med høy ytelse og tilgjengelighet. RCVE gir Sønnico flere funksjoner i form av blant annet høytilgjengelighet (N+1 funksjonalitet) og enkel administrasjon av virtuelle og fysiske servere.

Som opsjon til kontrakten ligger en beredskapsløsning med speilig av data til en sekundærsite, hvor sistnevnte er tilbudt med tilsvarende utstyr som for primærsiten. Dersom denne etableres vil Sønnico ha en test- og beredskapsløsning som i praksis kan overta all produksjon i løpet av få minutter.

Lagring