SSD-buffer fra Crucial og Corsair

SSD-buffer fra Crucial og Corsair

Kombinerer det beste med SSD og harddisk.

Crucial Adrenaline og Corsair Accelerator er løsninger som kombinert med Windows 7-programvare ser på bruksmønsteret man har av filer og larer de mest brukte filene på SSD, samt at også nye filer som skrives først legges på SSD-en.

For mange i dag er 120-128 gigabyte SSD-er sett på som et minimum når operativsystem og de mest brukte applikasjonene skal installeres. Av datamengden operativsystem og sentrale applikasjoner tar der det en god del filer som aldri eller sjeldent vil benyttes av mange. Med en SSD-bufferløsning får man dermed en mer effektiv utnyttelse av en mindre SSD. Crucial Adrenaline leveres som en 50 gigabyte SSD, mens Corsair leverer Accelerator med kapasitet på 30, 45 og 60 gigabyte.

LES OGSÅ:

TEST: OCZ Octane - OCZ med egen SSD-kontroller

Ut i fra det vi kan forstå vil både Crucials og Corsairs løsning benytte programvare fra selskapet Dataplex. Dette er samme programvare som OCZ benytter for sin Synapse-SSD, som allerede nå er på markedet. OCZ Synapse leveres som 64 og 128 gigabyte og koster på det norske markede cirka 1000 og 1600 kroner. foreløpig har vi ikke norske priser på løsningene fra Crucial og Corsair.

Løsningene vil kunne benyttes både i vanlige stasjonære pc-er, samt i bærbare pc-er som har plass til to disker. Løsningen vil også være et alternativ til Intels Smart Response Technology - en teknologi integrert på hovedkort med Intels Z68-brikkesett og enkelte bærbare pc-er basert på en lignende bufferløsning.

LES OGSÅ:

TEST: Corsair Performance Pro - Helt i toppen

Lagring