Er SSD-en din frisk?

Er SSD-en din frisk?

SSD-er varer ikke evig. Bekymret for helsen til din SSD?

Hvis du lurer på hvor lenge SSD-en din vil fungere som den skal, bør du ta en titt på programmet SSDLife.

Minnecellene i en SSD kan skrives til et vist antall ganger. SSD-ene har teknologi som gjør at belastningen skal spres over alle cellene. Med normal bruk skal likevel SSD-ene kunne leve i mange år, og det skal normalt ikke være noe å bekymre seg over.

Det man har sett så langt, er gjerne også at det kan skrives mer data til SSD-ene på markedet nå enn det produsentene oppgir i sine beregninger - med andre ord er produsentenes spesifikasjoner «på den sikre siden».

LES OGSÅ:

Få tilbake SSD-ytelsen

SSD-ene tar vare på en del informasjon som benyttes til å analysere sin egen helse, hvilket kan leses av via programvare. Programmet SSDLife kan hente inn en del av denne informasjonen og rapportere en status for din SSD. For mer nøyaktige kalkulasjoner bør programmet kjøres noen uker slik at det har et bedre grunnlag for beregninger basert på din type bruk av pc-en. Spesielt vil dette gjelde helt nye SSD-er.

SSDLife leveres i et gratisversjon og i en Pro-versjon man kan kjøpe. Pro-versjonen støtter flere SSD-er og kan vise mer informasjon om SSD-en.

Programmet krever at SSD-en støtter S.M.A.R.T. og at S.M.A.R.T. er aktivert i pc-ens BIOS. Programmet kan også rapportere om SSD-en støtter Trim, og at Trim er aktivert for ditt system. Trim er en teknologi som benyttes av de fleste SSD-ene for at ytelsen skal opprettholdes over tid etter hvert som SSD-ens minneceller har vært i bruk.

Mer informasjon og nedlasting: www.ssd-life.com

LES OGSÅ:

Programmene som tester

Les om:

Lagring