Stjal EMC-utstyr for millioner

Stjal EMC-utstyr for millioner

En tidligere ansatt risikerer 30 års fengsel etter å ha stjålet maskinvare for 5,5 millioner kroner fra EMC.

En EMC-ansatt er siktet for å ha stjålet maskinvare verdt av 929 891 dollar, tilsvarende 5,5 millioner kroner, fra selskapets fabrikk i North Carolina i USA. Det skriver britiske ITpro.

Ifølge rettsdokumenter fra det amerikanske justisdepartmentet benyttet testingeniøren Kevin Kelly en gymbag eller liten sekk til å smugle maskinvaren ut fra fabrikken, for så å ha brukt navnet til en kollega for å selge utstyret videre på internett.

Erkjenner straffskyld

Kelly er nå siktet for identitetstyveri, bedrageri, nettsvindel ("wire fraud") og for å ha fraktet stjålne varer over delstatsgrensene.

Han erkjenner straffskyld for tyveriene, som skjedde i perioden mellom 2000 og 2009, og har gått med på å tilbakebetale EMC beløpet.

Dommen vil ikke bli kunngjort før i april, men i henhold til amerikansk lovgivning risikerer Kelly inntil 32 års fengsel.

Ifølge rettsdokumentene ble utstyret solgt videre til det Massachusetts-baserte systemintegratøren BL Trading, som blant annet spesialiserer seg på salg av nytt og brukt EMC-utstyr og reservedeler til selskapets Clariion-løsninger.

Ulovlige oppgraderinger

BL Trading er siktet for nettsvindel og for å ha tatt imot stjålne varer som er fraktet over delstatsgrensene, samt for å ha brukt programvareoppgraderinger fra EMC på utstyr som selskapet ikke hadde tillatelse til å oppgradere.

Selskapet risikerer oppreisning og bøter på minst en halv million dollar, og ifølge aktor må selskapet enten ha vendt det blinde øyet til eller visst at maskinvaren var stjålet.

I desember i fjor ble en annen tidligere EMC-ansatt, Mark Rothfuss, siktet for så å ha solgt stjålet EMC-utstyr til en verdi 140 654 dollar via Ebay.

Les om:

Lagring