Stor serverlansering fra HP

Stor serverlansering fra HP

Med nye servere og en rekke nyheter innen lagring og nettverk for datasenteret lover HP besparelser i millionklassen.

Converged Infrastructure er HPs strategi for dataromsløsninger. På HPs Technology Forum 2010 i Las Vegas annonserte produsenten en rekke nyheter innen server, lagring, nettverk og strømhåndtering.

Den nye datasenterporteføljen skal ifølge selskapet gi enklere løsninger, høyere ytelse og store besparelser.

- Kundene er ute etter løsninger som kan fjerne kompleksiteten og overflødige utstyret, slik at de kan fokusere på innovasjon fremfor drift, sier Dave Donatelli, executive vice president and general manager, Enterprise Servers, Storage and Networking, HP.

Nye rack- og bladservere

Sentralt i den nye lanseringen står HPs tre nye rackbaserte og syv nye blade-baserte G7 Proliant-servere, som ifølge produsenten skal kunne redusere kompleksitet og kostnader i datasenteret med en forhold på 91-til-1.

De nye serverne er HPs første Proliant-modeller med Intels Nehalem EX-prosessorer. Støtte for minnekapasitet på inntil 2 terabyte skal gjøre dem bedre tilpasset virtualisering og andre tunge oppgaver enn tidligere HP-servere.

Blant de nye modellene er rackserveren DL980, en server med åtte prosessorsokler som skal være spesielt tilpasset bruk til databaser og andre enterprise-applikasjoner.

BL680c er ifølge HP den første bladeserveren med støtte for inntil 1 terabyte minne, og er utstyrt med seks nettverksporter som gir en båndbredde på inntil 60Gbit/s.

Andre nyheter er rackserverne DL580 og DL585, som har fire prosessorsokler for henholdsvis Intels Nehalem og AMD Operon 6100, og bladserverne BL460 og BL465 basert på Intel og AMD, samt Intel-baserte BL490 som kan utstyres med mer minne.

Slår sammen nettverkene

En viktig nyhet i bladserverne ifølge HP er integrerte 10 Gbit/s nettverksadaptre med støtte for tcp/ip, fibre channel over ethernet og iSCSI, noe som skal gi mer fleksibilitet og besparelser på inntil 185 000 dollar per rack.

Dette er også innebygget i den oppdatert 24-porters Virtual Connect Flexfabric-modul som kobler bladchassiset til et hvilket som helst fibre channel-, ethernet- eller iSCSI-nettverk.

Det gjør det mulig å slå sammen nettverkene som brukes til henholdsvis data og lagrings noe som skal bidra til å eliminere inntil 95 prosent av kompleksiteten i nettverket.

HP lanserte også en oppdatert versjon av programvaren Bladesystem Matrix, som skal bidra til å redusere tiden som brukes på utrulling av applikasjoner fra dager til minutter.

Ifølge HP skal dette bidra til å redusere kundenes samlede eierkostnader med inntil 56 prosent sammenliknet med tidligere infrastrukturløsninger.

Mer effektiv strømbruk

HP annonserte også den nye strømhåndteringsløsningen HP Intelligent Power Discovery.

Løsningen legger seg mellom HPs servere, datasenterets administrasjonsverktøy og strømnett og automatiserer overvåking av energibruken og strømstyringsrutinene i datasenteret.

Løsningen er en utvidelse av selskapets Data Center Smart Grid-løsninger og skal bidra til å utvide levetiden på datasentrene og spare inntil 5 millioner dollar per 1 000 servere i løpet av et år.

Selskapet lanserte også lagringsprogramvaren HP Storeonce, som skal gi en samordnet arkitektur for deduplisering av data og gjøre dedupliseringsprosessen mer effektiv.

HP Storeonce gjør det mulig for kundene å redusere kostnadene knyttet til lagringskapasitet med inntil 95 prosent. Programvaren leveres nå sammen med HPs D2D-backupløsninger.

Lagring