Større disker fra Samsung

Større disker fra Samsung

Samsungs harddisker når 1,5 terabyte og det loves lavt strømforbruk.

Samsung Spinpoint EcoGreen F2-serie av harddisker skal nå kunne leveres med opptil 1,5 terabyte lagringskapasitet. Samsung sidestiller seg da med Seagate som også kan levere 1,5 terabyte, men er ikke helt på nivå med Western Digital, som er oppe i 2 terabyte for sin Caviar Green.

I likhet med Western Digitals Caviar Green legger Samsung her fokus på å levere en balanse mellom ytelse, kapasitet og strømforbruk. I likhet med Western Digital står heller ikke rotasjonshastigheten oppgitt i spesifikasjonene, men en oppgitt gjennomsnittlig forsinkelse på 5,52 ms avslører at det er snakk om en 5 400 o/min-harddisk. Seagates Barracuda 7200.11 1,5 terabyte er en 7 200 o/min-harddisk og vil trolig ha bedre ytelse.

LES OGSÅ: Diskproblemer for Western Digital og Seagate

I henhold til spesifikasjoner for strømforbruk har Samsung-harddisken sammenlignet med Western Digital noe lavere forbruk ved lese- og skriveoperasjoner, mens det er litt høyere på tomgang.

EcoGreen F2 er ellers utstyrt med 32 megabyte hurtigbuffer, vibrasjonssensor og vibrasjonsjustering. Ifølge Samsung selv skal støynivået være lavere enn for deres Samsung F1-modeller som vi fra før har veldig gode erfaringer med, hvilket tyder på at også EcoGreen F2 skal være svært stillegående.

Denne typen harddisker vil være spesielt aktuelle i større lagringsløsninger på grunn av lavt strømforbruk og lav varmeutvikling, samt i pc-er og eksterne harddisker der ytelsen er "god nok", samtidig som man drar nytte av harddiskens andre fordeler og lavere pris.

LES OGSÅ: Western Digital med 2 terabyte harddisk

Lagring