Større Velociraptor

Større Velociraptor

10 000 o/min Serial ATA-harddisk når 1 terabyte.

Etter at SSD-er for alvor gjorde sitt inntog på markedet kan det være fristende å dra en dinosaur-relasjon når det gjelder harddisker - spesielt for dem med "dinosaurnavn". Men det er ingen tvil om at harddisker gir en langt lavere lagringskostnad, og noen harddisker gir bedre ytelse enn andre, samtidig som ytelsen SSD-er gir i en del sammenheng ikke er nødvendig.

LES OGSÅ:

TEST: Hitachi Touro Desk Pro - Svært rask og rimelig USB 3.0-disk

Siden Western Digital i 2003 lanserte første Raptor-modellen har dette vært den eneste harddisken på markedet med vanlig Serial ATA-grensesnitt som har rotasjonshastighet på 10 000 o/min. Tradisjonelle harddisker ellers har rotasjonshastighet på normalt 5 400 eller 7 200 o/min. Harddisker ellers med 10 000 o/min eller høyere rotasjonshastighet har Serial Attached SCSI-grensesnitt (SAS) i dag.

Western Digital leverer med dette også den største 10 000 o/min-harddisken på markedet. Iføgle Western Digitals egne ytelsestall skal harddisken klare sekvensiell lese- og skrivehastighet på 200 megabyte per sekund. Fordelen ellers opp i mot andre Serial ATA-harddisker vil være raskere aksesstid - dette både gjennom at det benyttes høyere rotasjonshastighet, men også at selve diskplaten kun er 2,5 tommer.

LES OGSÅ:

TEST: Western Digital My Passport 2TB: Stor, men liten

VelociRaptor kom i fjor i versjon på 600 gigabyte og Western Digital følger nå opp med en versjon på 1 terabyte. Dette gjør harddisken til den største 10 000 o/min. harddisken på markedet. Harddisken rettes både mot entusiaster som ønsker best mulig ytelse, arbeidsstasjoner og profesjonelle lagringsløsninger basert på Serial ATA. Harddisken er bygget for å tåle 24/7-bruk og har fem års garanti.

Veiledende pris er oppgitt til 279 euro. Vårt estimat for det norske markedet skulle da være en markedspris på cirka 2 500 kroner. Dette er så vidt over det man i dag må betale for en SSD med en fjerdedel av kapasiteten.

LES OGSÅ:

TEST: 21 SSD-er - Vanskelig å velge riktig SSD?

Lagring