Super-SSD fra Kingston

Super-SSD fra Kingston

Også Kingston tar i bruk kontrollere fra Sandforce.

Vi har ventet på det, og Kingston lanserer nå interne SSD-er hvor de bruker HyperX-navnet - et navn Kingston i mange år har benyttet for produkter rettet mot entusiaster. Den nye SSD-serien heter ganske enkelt Kingston HyperX SSD.

LES OGSÅ:

Redusér ventetiden med SSD

Tidligere SSD-er fra Kingston har vært basert på kontrollere fra Intel og JMicron/Toshiba. Kingston sitter også med eierinteresser i JMicron, men det forhindrer ikke at de nå tar i bruk kontroller fra Sandforce i sin nye toppmodell (SF-2281). Dette er samme kontrolleren som for benyttes i for eksempel OCZ Vertex 3-serien og Corsair Force 3-serien. Selve flashminnebrikkene i Kingston Hyper X er fra Intel.

LES OGSÅ:

Få tilbake SSD-ytelsen

Kapasitetsalternativene vil være 120 og 240 gigabyte. Montert i en pc med Serial ATA 6 Gbps-støtte skal SSD-en kunne levere skriveytelse på opptil 525 megabyte per sekund og skriveytelse på opptil 480 megabyte per sekund. For tilfeldige 4K-operasjoner sier spesifikasjonene 95 000 leseoperasjoner per sekund for begge kapasitetsalternativene, mens det for skriving er 70 000 operasjoner per sekund for 120 gigabyte-modellen og 60 000 operasjoner per sekund for 240 gigabyte-versjonen. Tallene for 4K-operasjoner per sekund er litt lavere enn for enkelte andre Sandforce-baserte SSD-er på markedet, men i praksis skal det godt gjøres å merke forskjellen med mindre man ikke har svært spesielle behov.

LES OGSÅ:

SSD integrert på hovedkortet

HyperX SSD leveres i 2,5-tommers formfaktor og vil dermed passe de aller fleste bærbare pc-er. SSD-en vil også leveres med adaptersett for montering i stasjonær pc. Kingston vil også levere SSD-en i form av et oppgraderingssett for dem som skal skifte fra harddisk til SSD. Det følger da med et usb-kabinett og programvare for å klone innhold fra gammel systemdisk over på SSD-en. Den gamle harddisken fra en bærbar pc vil man da etterpå kunne benytte i kabinettet som en vanlig ekstern usb-harddisk.

Foreløpig har vi ikke norske priser på Kingston HyperX SSD. Andre 120 gigabyte SSD-er med samme kontroller koster cirka 1700-1800 kroner nå på det norske markedet.

LES OGSÅ:

TEST: Tre raske SSD-er

Les om:

Lagring