Symantec integrerer deduplisering

Symantec integrerer deduplisering

Både Backup Exec og NetBackup 7 er lansert i nye versjoner. De viktigste stikkordene er blokkbasert deduplisering og virtualisering.

Backup Exec 2010 er Symantecs løsning for bakcup myntet på små og mellomstore bedrifter. For å redusere datamengden som lagres, er deduplisering nå en integrert del i den nye versjonen.

Symantec hevder at dette er den første backup- og gjenopprettingsløsningen som tilbyr granulær gjenoppretting på Microsoft Exchange, SQL og Active Directory i VMware og Hyper-V miljø fra ett og samme konsoll.

For den nye applikasjonen kan foreta backuper fra virtualiserte miljøer på en mer elegant og effektiv måte enn tidligere. 2010-versjonen er kompatibel med Microsoft Windows 2008 R2, Hyper-V R2, Exchange 2010, Windows 7 og VMware vSphere 4.0.

I følge analyseselskapet IDC øker lagringsmengdene med rundt 48 - 50 prosent hvert år, noe som fører til at gjenopprettingsprosesser tar stadig lenger tid. I dag er opptil 70 prosent av all informasjon dubletter og har ikke vært i bruk de siste 90 dagene.

- Med deduplisering på blokknivå kan en bedrift spare opptil 80 prosent av lagringen. Dedupliseringen kan gjøres på klient/server slik at man slipper å belaste nettverket unødvendig, eller den kan utføres på en tradisjonell backupserver. De to måtene kan også kombineres, forteller Hans Peter Østrem i Symantec til Nettverk & Kommunikasjon.


Symantec Backup Exec 2010 er nå lansert med integrert funksjonalitet for deduplisering.

Det er NetBackup PureDisk-teknologien som benyttes til deduplisering, og således er det en velprøvd funksjonalitet som nå tilbys i Backup Exec.

En 60 dagers testversjon er tilgjengelig på www.backupexec.com . Prisen for en mediaserverlisens og support ligger på 6800 kroner. Pris på de to nye Backup Exec 2010 suitene, som inneholder deduplisering og arkivering, er rundt 15 700 kroner.

NetBackup 7

For de største løsningene er det NetBackup som anbefales av Symantec. Meningen er at man kan kjøre Backup Exec på for eksempel avdelingskontor og NetBackup sentralt. Mens Backup Exec er Windows-basert, så kan NetBackup kjøres på flere ulike operativsystem og plattformer.

I NetBackup 7 er det også lagt inn funksjonalitet for deduplisering og virtualiserte miljøer. Man kan også utnytte lagringsløsninger fra tredjepart gjennom programmet Symantec OpenStorage Technology (OST). Ellers er gjenopprettingen forbedret med integrert replikering.

Symantec har nå satt sine utviklingsavdelinger sammen, noe som administrasjonsgrensesnittene bærer preg av. Ifølge selskapet skal det bli enklere å administrere løsningene med et mer helhetlig grensesnitt – også for de rene sikkerhetsproduktene.

Dessuten er det ryddet i lisensieringsmodellene. Nå tas det utgangspunkt i datamengdene som lagres. Symantec NetBackup 7 er tilgjengelig til en pris på rundt 46 400 kroner for en Enterprise Server og fem klientlisenser.

Les om:

Lagring