Synk Qnap-NAS mot Google Drive

Synk Qnap-NAS mot Google Drive

Mer skylagring med ny Qnap-programvare.

NAS-produsentene har i senere tid satt større fokus på skytjenester - ikke bare skal NAS-en kunne fungere som din private skyløsning, men det er også tilrettelagt funksjonalitet mot andre tjenester.

Qnap har en periode hatt mulighet for sikkerhetskopiering av innhold på NAS-en til Amazon, Elephantdrive og Symform. Sistnevnte er en løsning hvor man enten kan betale for lagringsplass eller man kan gi litt av egen lagringskapasitet i bytte - dette er på grunn av at lagringstjenesten i baserer seg på å distribuere lagringen mellom brukerne av tjenesten.

I utgangspunktet kan man få 10 gigabyte gratis lagringsplass som kan benyttes for synkronisering med Qnap NAS-en.

LES OGSÅ:

GUIDE: Slik bruker du en NAS

Google Drive

For Google Drive har man i utgangspunktet 5 gigabyte lagringsplass. Man kan videre betale for ekstra lagringsplass.

Mens Symform-funksjonaliteten er en integrert del av Qnaps programvare må Google Drive-støtten installeres som et tillegg. Dette gjøres via QPKG Center-valget i administrasjonsgrensesnittet for NAS-en.

LES OGSÅ:

TEST: Qnap TS-569 Pro: Stor, rask og fleksibel

Bruk av Symform krever en Qnap-NAS som kan kjøre versjon 3.5.2 eller nyere av Qnaps programvare. For Google Drive støtte trengs versjon 3.7 eller nye av programvaren.

Programvareoppdateringer kan lastes ned via Qnaps websider. I nyere versjoner av programvaren kan man også sjekke i administrasjonsgrensesnittet om det har kommet nye oppdateringer.

For mange brukere kunne nok støtte for tjenester som Jotta og CrashPlan være høyt på ønskelisten ovenfor NAS-produsentene.

For brukere av CrashPlans skyløsning for sikkerhetskopiering finnes det uoffisiell støtte på Qnap-NAS-er basert på Intel Atom-prosessor. Mer informasjon om dette finner man her .

LES OGSÅ:

TEST: Synology DS412+ og Qnap TS-419P II - To gode med plass til fire

Les om: