Tandberg Storage i krise

Tandberg Storage i krise

Tandberg Storage sliter og trenger millionbeløp for å overleve.

55 millioner i ny kapital og en refinansiering av gjeld, er noen av grepene som må tas for at Tandberg Storage ikke skal forsvinne, ifølge en børsmelding fra selskapet.

- Tandberg Storage må ha ytterligere kapital for å holde driften gjennom dette året, sier Fredrik Thoresen, analytiker i DNB Nor Markets, til Dagens Næringsliv.

Krangler med distributør

I en rapport fra DNB Nor Markets pekes det videre på at Tandbergs Storage ikke bare sliter med pengemangel, men også med kvalitetsproblemer på produkter, bytte av ledelse og juridisk disputt med sin eneste distributør, Tandberg Data.

Sistnevnte krangel dreier seg om hvor vidt det er Tandberg Data eller Tandberg Storage som skal punge ut for produkter en kinesisk leverandør ikke har betalt for.

Vil revurdere

I en melding skriver Tandberg Data at de vil revurdere hele sin strategi fremover. Utover dette velger nyansatt konsernsjef Helge B. Risnes å være taus om krisesituasjonen selskapet er i.

- Det er ikke mulig å si noe mer enn det som står i meldingen. De som har fulgt selskapet forstår nok hvorfor, er hans kommentar.

Lagring