TEST: A.C. Ryan Playon!HD2 - Rom for forbedringer

TEST: A.C. Ryan Playon!HD2 - Rom for forbedringer

Det er tildels småting som ødelegger for totalinntrykket for A.C Ryans nye mediespiller.

A.C. Ryan er ikke et helt nytt selskap, men i fjor gjorde selskapet en fullstendig endring i produktområdet de satset på. I stedet for blant annet pc-kabinetter, kabler, casemod-utstyr valgte selskapet å satse fullt på medieavspillere og andre produkter som i hvert fall delvis går i den retningen. At selskapet satser sterkt på dette området er noe vi ser positivt på. En del selskaper som har denne typen produkter som en liten del av sitt satsningsområde har ofte ikke hatt det helt samme fokuset på å oppgradere programvaren etter at produktet er kommet på markedet.

LES OGSÅ:

TEST: WD TV Live Hub - Godbit til tv-benken

Første generasjon produkter fra A.C. Ryan falt hos oss litt igjennom på grunn av brukervennligheten. Dette har imidlertid vært et «problem» som mange aktører i dette markedet har hatt. Hovedmenyen så pen ut, men det var stort sett alt. Med den sterke satsningen A.C. Ryan har gjort var vi derfor spente på hva andre generasjon Playon!HD kunne tilby.

I likhet med de andre enhetene vi har testet den siste tiden er det mulighet for intern harddisk. Enheten kan kjøpes uten disk eller med disk ferdig installert. Med harddisk installert er det også en vifte i enheten som benyttes.

I tillegg til HDMI har man RGB-utgang for video, samt digital lydutgang i form av både koaks og optisk SPDIF. HDMI-kabel følger også med. Det er to usb-porter plassert på siden av enheten – de er da lettere tilgjengelig enn hvis de hadde vært bak på enheten. Man har her også SD-minnekortleser. Har man harddisk installert kan enheten kobles direkte til en pc. Det er her også støtte for USB 3.0, slik at overføring av filer går betydelig raskere hvis også pc-en støtter USB 3.0. Usb-port kan også benyttes for å koble til wlan-dongle. A.C. Ryan har her en egen 802.11n-modell hvor man er sikret kompatibilitet, men en del andre kan også benyttes.

Fjernkontrollen er grei nok – rekkevidde/vinkel kunne godt vært bedre, men stort sett fungerer det greit. Det er imidlertid ikke bakbelysning på tastene, slik at de kan være litt vanskelig å se i dempet belysning. Det er direkteknapper for mange funksjoner på fjernkontrollen slik at man ikke trenger å gå via ekstra menyer.

Lagring