TEST: Kingston HyperX Max USB 3.0 – Rask lomme-SSD

TEST: Kingston HyperX Max USB 3.0 – Rask lomme-SSD

Eksterne SSD-er med USB 3.0-grensesnitt vil vi etter hvert se mange av. Vi har testet Kingstons modell.

SSD-er gir høyere ytelse enn harddisker og USB 3.0 gir muligheten for å utnytte den ekstra hastigheten. Når disse to teknologiene blir mer og mer aktuelle nå om dagen, forventer vi å se mange eksterne SSD-er med USB 3.0-grensesnitt.

Tidligere har vi testet Lacies FastKey – dette en ekstern SSD mer i formfaktor som en (stor) minnepinne. Vi har også testet Kingstons DataTraveler Ultimate 3.0. Det som i første rekke skiller en SSD og en minnepinne, er kontrolleren som benyttes – SSD-ene har en kontroller som gjør at også mindre operasjoner er raskere og skal tåle en mer aktivt bruk over lang tid.

LES OGSÅ:

TEST: Kingston SSDNow V100: Rimelig Kingston-SSD

HyperX Max USB 3.0

HyperX Max USB 3.0 har formfaktor som en liten ekstern harddisk. Det kan gjerne sammenlignes med eksterne harddisker basert på 1,8-tommers harddiskdrev. At det benyttes flashminne i stedet for en mekanisk disk gir også fordelen av økt robusthet – i teorien skulle en ekstern SSD tåle lang mer juling enn en ekstern harddisk. Kingston benytter dessuten et aluminiumskabinett som gjør det hele mer robust enn plastkabinett, som er vanlig ellers på grunn av lavere produksjonskostnader.

Kontrolleren som benyttes er den samme som i Kingstons SSDNow V+ SSD. Denne har merkenavnet Toshiba, men har egentlig sitt opphav hos JMicron. JMicron er ellers et selskap Kingston har kjøpt seg inn i og vi forventer med det at mange av de framtidige SSD-produktene fra Kingston vil være basert på JMicron-teknologi.

LES OGSÅ:

TEST: Lynraske SSD-er

Kontrolleren i seg selv støtter trimming for å opprettholde ytelsen, men ut i fra det vi kan forstå vil ikke dette fungere via USB 3.0 for denne kontrolleren. Det er imidlertid også støtte for «Garbage Collection», hvilket er en alternativ teknologi for å opprettholde ytelsen. Den samme type SSD-er har vi sett benyttet under Mac OS X som ikke støtter TRIM, og man er dermed der avhengig av Garbage Collection. Vi har belastet SSD-en relativt mye i løpet av vår testperiode uten at vi kunne se noe spesielt ytelsestap.

SSD-en kan også benyttes mot pc-er med bare USB 2.0-støtte - da naturligvis med en kraftig reduksjon i ytelsen sammenlignet med USB 3.0.

Les videre på neste side...

Lagring