TEST: Kingston SSDNow V200 - Kingstons rimeligste SSD-serie

TEST: Kingston SSDNow V200 - Kingstons rimeligste SSD-serie

Kingstons nye SSDNow V200 skiller seg ut fra de fleste andre SSD-ene på markedet - og ikke på en god måte.

Utvalget av SSD-er på markedet fortsetter å øke. Mange av SSD-ene er basert på samme teknologi og det er små forskjeller i ytelse. Mange produsenter benytter i dag kontrollerbrikker fra selskaper som Sandforce og Marvell. Enkelte unntak ser man – og i hovedsak er det da selskaper som benytter egne kontrollere. Intel har egen kontroller for sin 320-serie og OCZ har sin Octane-serie basert på kontroller fra Indilinix – et selskap som OCZ eier.

Situasjonen med Kingston blir litt lik OCZ. OCZ har SSD-er basert på Sandforce-kontrollere – det har Kingston også. Og i likhet med OCZ har Kingston nå lansert SSD-er med kontroller fra selskap som de har eierinteresser i. Tidligere i år kjøpte Kingston seg inn i JMicron, og kontrolleren i Kingstons nye SSDNow V200 er JMicrons JM668.

LES OGSÅ:

TEST: Patriot Wildfire: Rask og lever lengre?

Spesifikasjoner...

Strengt vet vi ikke så mye om teknologien bak JMicron JM668-kontrolleren. Ser man på spesifikasjonene for SSD-en, oppgir Kingston støtte for 6 Gbps Serial ATA. Spesifikasjonene avslører imidlertid at ytelsen bare er så vidt over hva man kunne ha forventet med 3 Gbps Serial ATA. Som andre 6 Gbps SSD-er er den bakoverkompatibel slik at den kan benyttes i pc-er med 3 Gbps Serial ATA.

Kapasitetsalternativene er 64, 128 og 256 gigabyte. Videre er ytelsen spesifisert litt forskjellig i forhold til kapasiteten. For sekvensiell leseytelse oppgis 300 megabyte per sekund for 128 og 256 gigabyte-modellene, mens 64 gigabyte-modellen har 260 megabyte per sekund. For skriveytelsen er tallene henholdsvis 100, 190 og 230 megabyte i sekundet for henholdsvis 64, 128 og 256 gigabyte-versjonen.

For små operasjoner (4 kilobyte spredt) sier spesifikasjonene henholdsvis 1400, 2500 og 4000 operasjoner per sekund.

LES OGSÅ:

TEST: Samsung SSD 830 og Plextor M2P: Sterke SSD-utfordrere

I flere pakker

I likhet med flere andre SSD-er fra Kingston vil SSDNow V200 leveres i flere «innpakninger». I den enkleste versjonen får man kun selve SSD-en. Videre vil det finnes sett for oppgradering av stasjonær pc og bærbar pc, samt en pakke som har alt. I oppgraderingssettet for stasjonær pc får man med en 3,5-tommers-adapter slik at SSD-en kan monteres i en harddiskbrønn, mens i oppgraderingssettet for bærbar pc får man med et eksternt USB 2.0-kabinett for å gjøre overføring av data fra harddisken man allerede har enkel. Begge settene leveres med programvare fra Acronis for å overføre data fra systemdisken man har allerede har.

SSD-en er i utgangspunktet 7 mm tykk. Det følger med en forhøyning som limes på for at SSD-en skal kunne benyttes i bærbare som er beregnet for 9,5 mm harddisk/SSD.

Man bør merke seg at løse usb-kabinett fås kjøpt for rundt hundrelappen hos en del norske forhandlere. Det finnes også gratisprogramvare for å overflytte systemet til ny disk, men det skal sies at Acronis-løsningen er brukervennlig.

Les videre på neste side...

Les om:

Lagring