TEST: Praktisk diskdokk

TEST: Praktisk diskdokk

Sharkoons SATA Quickport gir deg rask og billig tilgang til løse harddisker via usb.

SATA Quickport fra Sharkoon vil hovedsakelig være et verktøy for it-avdelinger og andre som ofte kan ha behov for å koble til løse harddisker. Bakgrunnen for behovet kan være pc-er som har takket for seg og man ønsker å hente ut dataene, eller man vil legge inn for eksempel et diskbilde. Dette er ikke en løsning vi vil anbefale for en mer permanent tilkobling av harddisker.

Enheten støtter både 2,5 og 3,5-tommers harddisker. Med andre ord kan den også benyttes for harddisker til dagens bærbare pc-er. For enheten vi har testet er tilkoblingsgrensesnittet usb, men Sharkoon leverer også en eSATA-utgave som vil tilby bedre ytelse. Våre erfaringer med eSATA-produkter er at ytelsen blir som om harddisken skulle vært montert internt i pc-en og koblet til vanlig Serial ATA.

I tillegg til standardmodellene finnes også en modell som støtter to harddisker samtidig. Denne under navnet SATA Quickport Pro. Også denne har både usb- og eSATA-grensesnitt.

Ytelsen for Sharkoon Quickport tilkoblet usb er i basis som for eksterne usb-harddisker ellers. Det er her selve usb-grensesnittet som er flaskehalsen. Selv om USB 2.o i teorien tilbyr en hastighet på 60 megabyte i sekundet (480 megabit), endre man i praksis på maksimalt rett i overkant av 30 meabyte i sekundet.

LES OGSÅ: Kjøpeguide for harddisker

Konklusjon

I praksis fungerer Sharkoon SATA Quickport slikt den er ment til å fungere. Det er et enkelt produkt for enkelt å gi tilgang til løse harddisker. Ytelsen er som forventet ut i fra at den har usb-grensesnitt og prisen på 250 kroner er absolutt overkommelig.

Hvorvidt man bør satse på denne løsningen eller for eksempel Sharkoons DriveLink får være en individuell vurdering. DriveLink gir også ekstern tilkobling av løse disker, men har ingen praktisk dokkingstasjon. En fordel er imidlertid at den har Parallel ATA-grensesnitt. Dette gir mulighet til å koble til eldre harddisker og optiske enheter med grensesnittet. Det er også Parallel ATA-grensesnitt for 2,5-tommers-harddisker fra litt eldre bærbare pc-er. Prisen er omtrent den samme.

Sharkoon SATA Quickport

Pris: Ca. kr 250 inkl. mva
Internett: www.sharkoon.com

+ Praktisk løsning for den som trenger det. Lav pris.
- Husk at beskyttelsen for harddisken er litt dårlig.

Les om:

Lagring