TEST: Rimelig Blu-ray-spiller

TEST: Rimelig Blu-ray-spiller

Ønsker du å spille av Blu-ray-filmer via pc-en er Pioneers BCD-202 svært aktuell.

Prisen på i underkant av 1 500 kroner gjør at i hvert fall dem som har en stue-pc/htpc eller lignende relativt rimelig kan få Blu-ray-støtte.

Riktignok må man huske på kravene som ellers stilles til ytelse og hdcp-støtte for avspilling av Blu-ray-filmer i topp kvalitet. Med at kampen mellom Blu-ray og HD DVD er avklart, tror vi mange flere vil regne det som aktuelt å gå til anskaffelse av avspillingsløsning.

I tillegg til avspilling av Blu-ray fungerer enheten som cd- og dvd-brenner. Ytelsen er her ikke like god som for vanlige dvd-brennere, men forskjellen i praksis mellom Pioneers 12x og 16x og 20x, som de aller raskeste dvd-brennerne er, er ikke all verden.

Skrivehastigheten for cd-plater er opptil 24x. Generelt er brennekvaliteten god på de mediene vi har prøvd på enheten.

Totalt sett gjør enheten jobben den er beregnet for å gjøre. Vi kunne riktignok ønsket bedre ytelse som cd- og dvd-brenner, men samtidig tror vi det for bruksområdet mange vil ha av denne typen enhet ikke spiller noen rolle. Det er heller ikke andre enheter tilgjengelig med spesielt bedre spesifikasjoner.

Lite-On har en lignende enhet som er noe rimeligere, men denne har vi ikke testet. I dag er også enheter som kan brenne Blu-ray tilgjengelig for rundt 2 500 kroner, og det kan kanskje være verdt å betale en ekstra tusenlapp for brennemuligheten?

Det får være en individuell vurdering. Fortsatt vil brenning være uaktuelt for de fleste på grunn av særdeles stive priser på brennbare Blu-ray-medier. Ønsker du Blu-ray-avspillingsmuligheter nå er Pioneers enhet absolutt en aktuell mulighet.

Pioneer BDC-202

Pris: Ca. kr 1 400 inkl. mva.
Internett: pioneer.no

+ Leser Blu-ray.
- Fortsatt noe høy pris.

LES OGSÅ: Guide: En pc for stua

Les om:

Lagring