TEST: Samsung G2 - Helt som forventet

TEST: Samsung G2 - Helt som forventet

Samsung G2 er en enkel og god portabel harddisk.

Samsung G2 er en ekstern harddisk basert på 2,5-tommers harddiskdrev. Dette gir harddisken en størrelse som gjør at den lett kan fraktes sammen med den bærbare pc-en, eller om så i jakkelommen. Innkapslingen er i plast, men konstruksjonen føles solid og vekten er lav - i overkant av 150 gram inkludert kabel.

Kabinettet er i plast og oversiden er "fiskeskjell"-akig. Man får ikke det samme eksklusive inntrykket som for Samsungs S2-serie av disker i samme segment.

G2 leveres med kapasitet på 250, 320, 500 og 640 gigabyte. Harddisken som benyttes er med 5 400 o/min rotasjonshastighet.

LES OGSÅ: TEST: Seagate Barracuda XT - Rask 2 terabyte-er

Forventet ytelse

Ytelsesmessig overrasker Samsung G2 på ingen måter. Vi har en stund nå sett svært like ytelsestall for harddisker med USB 2.0-grensesnitt i samme segment. Bakgrunnen blir at USB 2.0-grensesnittet er flaskehalsen, og de samme harddisken i et kabinett med USB 3.0-støtte vil være langt langt raskere.

Samsung G2 har en maksimal lese- og skrivehastighet på henholdsvis cirka 33 og 30 megabyte i sekundet. Dette blir ved overføring av store filer.

Konklusjon

Prisen for Samsung G2 med 500 gigabyte-lagringskapasitet, som vi tror er den mest aktuelle modellem, er cirka 600 kroner. Sammenlignet med for eksempel Western Digital Passport, Seagate Freeagent Go og andre standard USB 2.0-harddisker i dette segmentet er det ingen stor prisforskjell. Ønsker man å gå opp til 640 gigabyte kapasitet blir det litt over hundrelappen ekstra.

Og Samsung G2 kan være et like godt valg som hvilke som helst andre i dette segmentet nå. Man kan bemerke seg at Samsung S2, som har litt finere kabinett, også har omtrent samme prisen. Et lite element man kan merke seg opp i mot noen av konkurrentene er at Samsung bruker en svært energieffektiv harddisk, og at den da ikke trenger å hente strøm fra en sekundær usb-port slik som enkelte andre usb-disker må på en del maskiner.

LES OGSÅ: TEST: WD My Book 3.0 - Stor og rask

Lagring