TEST: Samsung S2 - Praktisk portabel

TEST: Samsung S2 - Praktisk portabel

Samsung har lenge vært på markedet med interne harddisker til både bærbare og stasjonære pc-er. Nå har selskapet utvidet sortimentet med eksterne modeller.

Samsung har introdusert både basert på 1,8-, 2,5- og 3,5-tommers eksterne harddisker med usb-grensesnitt.

Vi har testet modellen S2 Portable. Denne er basert på 2,5-tommers harddisk, hvilket gjør det lett å frakte den med seg – om så i jakkelommen. Den største fordelen kontra modellene med 1,8-tommers harddisk, som man finner i S1 Mini-serien, er kapasiteten. S2 Portable leveres med kapasitet på 160, 250, 320 og 500 gigabyte. Med prisforskjellene som er på det norske markedet vil vi tro 320 og 500 gigabyte vil være de mest aktuelle modellene. 320 gigabyte-modellen koster cirka 700 kroner, mens 500 gigabyte-modellen koster cirka 950 kroner. Riktignok finner man 500 gigabyte-modeller fra andre aktører til 100-150 kroner mindre.

LES OGSÅ: TEST: Store og raske harddisker

Ytelse

Ytelsesmessig er det lite å si. Dagens harddisker i dette segmentet begrenses normalt sett av hastigheten på usb-grensesnittet. I praksis klarer harddisken en overføringshastighet på i overkant av 30 megabyte i sekundet når det er større filer som overføres.

 

 

 

 

Konklusjon

Totalt sett er det ikke noe å utsette på Samsung S2 Portable. Rent utseendemessig er dette også en stilig disk, der designinspirasjoner kanskje er hentet fra noen av Samsungs mobiltelefoner. Med får man også programvare for sikkerhetskopiering, samt for passordbeskyttelse av data. Man kan riktignok bemerke seg at for eksempel Western Digital Passport med tilsvarende kapasitet blir litt rimeligere. Andre modeller som kan være verdt å se på er Transcend StoreJet 25 Mobile som også er litt rimeligere for samme kapasitet, men som skal tåle litt røff behandling. Stiller man store krav til ytelse og har eSATA-grensesnitt på pc-en kan harddisker som tilbyr både usb og eSATA være aktuelt, som f.eks. flere av Plextors modeller .

Lagring