TEST: Verken Ultra eller Max?

TEST: Verken Ultra eller Max?

Iomegas UltraMax-serie er for deg som krever litt ekstra av eksterne harddisker. Men ekstra ytelse får du ikke.

Iomegas UltraMax leveres i versjoner med én eller to harddisker, og med flere alternativer når det gjelder grensesnitt.

UltraMax rettes i utgangspunktet mot Mac-brukere, noe man også ser på designet, som minner om Apples tårn-modeller. Harddisken er i utgangspunktet formatert med Mac OS-filsystem, HFS+. Det er imidlertid raskt gjort å formatere den om til bruk under Windows.

Modellen vi har testet er med én harddisk. For denne serien har man valget mellom 500 og 750 gigabytes lagringskapasitet, samt valget mellom kombinasjonen Firewire og usb eller Firewire, Firewire800, usb og eSATA.

Modellen vi fikk til test var med 500 gigabytes harddisk og grensesnittene Firewire ogusb. Kabinettet er ikke av de mest kompakte for denne typen eksterne harddisker, men det er nok heller ikke tenkt at dette er en løsning brukere skal frakte med seg annet enn nå de virkelig må.

Ytelse

Ytelsen for harddisken skuffer oss, både tilkoblet med Firewire og med usb. Sammenlignet med andre harddisker i samme segment og med samme grensesnitt er det betydelige forskjeller. I en del tester er ikke Firewire-ytelsen høyere enn hva vi har forventet av en normalt god usb-harddisk.

Også for usb blir ytelsen betydelig lavere, og vi ser forskjeller opp mot 40 prosent sammenlignet med Iomegas egen Professional HardDrive 500GB. Dette en harddisk som på usb ligger relativt jevnt med mange andre modeller på markedet.

Konklusjon

Ut i fra ytelsestallene er ikke dette en harddisk vi kan anbefale. For samme pris kan man også få for eksempel Western Digitals My Book 2 Studio, som i tillegg til usb og Firewire også tilbyr eSATA-grensesnitt. Også en rekke andre modeller vil være mer aktuelle.

Iomega UltraMax 500GB FW/USB

Pris: Ca. kr 1 250 inkl. mva.
Internett: www.iomega.com

+ Stilig design.
- Svak ytelse

LES OGSÅ: Kjøpeguide for harddisker

Les om:

Lagring