Utfordrer it-leverandører på miljø

Utfordrer it-leverandører på miljø

En undersøkelse viser at Benelux, Finland og Norge er ledende i Europa når det gjelder miljøvennlige it-løsninger.

Bedriftene har sakte, men sikkert våknet opp til ansvar når det gjelder å legge vekt på miljø når man tar beslutninger om it-investeringer, fastslår en undersøkelse foretatt for Hitachi Data Systems. 

Undersøkelsen, som er foretatt blant 950 bedrifter over hele EMEA-regionen, viser at en tredjedel (33 prosent) av senior it-beslutningstakere nå hevder at miljøhensyn var viktig ved it-innkjøp.

LES OGSÅ: Grønnere Store Blå

Strømforbruk og avkjøling har blitt så viktige elementer for 17 prosent av bedriftene i undersøkelsen at de inkluderer miljøspørsmål som en del i sine it-anbudsdokumenter.

Norge i tet

Ifølge undersøkelsen er det Benelux, Finland og Norge som leder an i Europa der mer enn en fjerdedel av bedriftene (28 prosent) hevder at de ber om informasjon fra it-leverandører på miljømessige konsekvenser.

Selv om disse bedriftene tar avgjørende hensyn til miljø, er det på tvers av EMEA ytterligere 15 prosent som innrømmer at ”miljømessige hensyn overhode ikke spiller inn i beslutningsprosessen”. Hele 28 prosent av bedrifter fra Østerrike og Sveits svarte at dette ikke er noen avgjørende faktor.

Hitachi Data Systems og flere ledende bransjeanalytikere hevder at lagringsutstyr utgjør en tredjedel av strømforbruket av alt it-utstyr i datasentre, noe som betyr at løsninger som vil reduserer behovet for ytterligere utstyrskapasitet spiller en nøkkelrolle i å forbedre energioptimaliseringen i datasentre.

Oppmuntrende nok, undersøkelsen viser at 57 prosent av bedriftene i EMEA benytter virtualiseringskapasitet i sin lagringsinfrastruktur, eller planlegger å benytte i løpet av de neste seks måneder.

Polen, Sverige og Benelux er de raskeste til å adopterer virtualisering (med score på henholdsvis 80 prosent, 72 prosent og 72 prosent), mens Emiratene ligger sist med 48 prosent, og svarer at de ikke har planer om å begynne med virtualisering i den nærmeste fremtid.

Proaktiv holdning

Undersøkelsen ba også it-direktører og CIOer om å rangere sine største bekymringer med hensyn til lagringsinfrastruktur, og resultatene viser at " å styre veksten av data" var den største bekymringen - og ble rangert topp tre av 61 prosent av respondentene, fulgt av " samsvarsregler" (46 prosent) og "datatilgjengelighet" og " driftskostnader" på tredjeplass (45 prosent).

LES OGSÅ: Vil ha grønne servere på Island

Undersøkelsene viser at bedriftene nå tar en mer proaktiv holdning til sin lagringsinfrastruktur og 44 prosent inntar en langsiktig holdning til sine lagringsbehov, med nesten en femtedel (18 prosent) av bedriftene som planlegger et til tre år fremover.

Imidlertid innrømmer mer enn en tredjedel (37 prosent) av bedriftene at de har en kortsiktig tilnærming til innkjøp av lavpris-maskinvare for å unngå å ansette personell til å styre kapasiteten.

LES OGSÅ: Klimatrusselen bra for it

Lagring