Utvider My Book-familien

Utvider My Book-familien

Western Digital har kommet med nye modeller i sin My Book-serie rettet spesifikt mot hjemme- eller kontorbruk.

De to nye seriene i My Book-familien er My Book Home Edition og My Book Office Edition. Fra før har Western Digital seriene My Book Pro, My Book World, My Book Premium, My Book Premium ES og My Book Essential.

Designet for de nye seriene er i stor grad lik de gamle modellene. Noen endringer er det, og de nye modellene framstår i hvert fall på bildene som mer elegante.

LES OGSÅ: Test av praktiske mobile harddisk

For hjemmebrukeren

My Book Home Edition leveres i versjoner på 320, 500, 750 og 1 000 GB. For tilkobling har man valget mellom usb, firewire og eSATA. Sistnevnte er et grensesnitt vi ser mer og mer til, og som leverer ytelse tilsvarende en internt koblet harddisk. For pc-er uten eSATA er det heller ikke spesielt dyrt å få det. Gjennom Premium ES-serien har man hatt eSATA-støtte i tidligere modeller fra Western Digital, men med Home Edition kombineres det også med firewire.

Ifølge pressemeldingen leveres harddisken med programvare for synkronisering, sikkerhetskopiering og kryptering. I likhet med en del andre My Book-modeller vil hvor mye ledig plass man har vises via lyset i front.

My Book Home Edition har både Firewire-, eSATA- og usb-grensesnitt.

For kontorbrukeren

Utseendemessig er My Book Office Edition lik Home Edition, men er sølvfarget i stedet for sort. Dette er videre en enklere løsning maskinvaremessig. Harddisken leveres med kapasitet på 320, 500, 750 og 1 000 GB.

Også denne leveres med programvare for blant annet sikkerhetskopiering, men det er videre med ett års abonnement på MioNet. Dette er en løsning som skal gjøre det enkelt å aksessere dataene du har på harddisken. Dette så framt du kjører Windows og har pc-en påslått. Med en slik løsning skal det normalt sett ikke være spesielle behov for endring av konfigurasjon for ruter/brannmur siden initialiseringen av trafikken har startet på pc-en der harddisken er tilkoblet når programvaren startes opp. Ved at det videre benyttes http for overføring skal det sjeldent ellers være begrensninger fra pc-er rundt om kring der man prøver å aksessere sine data. Vi har ikke prøvd løsningen, men vil vel tro at kryptert overføring er støttet. MioNet-løsningen skal også ha funksjonalitet for fjernstyring av pc.

Vi har sett norske priser for annet en 1 TB-modellen av My Book Home Edition. Denne er priset til cirka 2 200 kroner inkl. mva. Skal vi estimere, vil vi tro at 500 GB-modellen av Home Edition vil bli liggende på rundt 1 200 og 750 GB-versjonen på rundt 1 700. Dette sett litt ut i fra prisene de andre modellene har i dag. Hvorvidt Office Edition-serien blir spesielt rimeligere selv om den er maskinvaremessig enklere er litt vanskelig å si. Prisen for ett år med MioNet er inkludert, men man må videre betale ekstra for denne tjenesten.

Mer informasjon: www.wdc.com

LES OGSÅ: Gulldisk fra LaCie

Lagring