Utvider satsingen på datasenteret

Utvider satsingen på datasenteret

Dell retter ny administrasjonsprogramvare og 10 Gigabit Ethernet-løsninger inn mot datasentrene.

Dell har utvidet sin EqualLogic-lagringsportefølje med 10 Gigabit Ethernet-støtte, samt introdusert administrasjonsverktøy for infrastruktur. Det er EqualLogic iSCSI-familien som har fått nye 10 Gigabit Ethernet-kontrollere. Resultatet har blitt EqualLogic PS6010 og PS6510, mens forgjengerne PS6000 og PS6500 fremdeles vil være tilgjengelige.

EqualLogic-linjen har dessuten blitt mer skalerbar i form av PS6500X som kommer med versjon 4.2 av EqualLogic-firmware og gir en stor kapasitetsøkning i forhold til PS6000X. Et PS6500X-array kan inneholde 48 disker og man kan koble sammen 16 slike arrayer og således oppnå en kapasitet på 460 TB. Til sammenlikning kan man med PS6000X by på totalt 115,2 TB.

Med det nye administrasjonsverktøyet Advanced Infrastructure Management skal administrasjonen av datarom bli betydelig enklere, hevder selskapet. Nå kan administratorer dynamisk endre servere, nettverk og lagringsenheter uten å trekke nye kabler eller laste inn programvare på nytt.

Den nye løsningen skal kunne integreres sømløst med eksisterende miljøer og støtter både fysiske og virtuelle enheter. Ifølge Dell kan administratorer nå endre fysiske servere like enkelt som virtuelle servere.

Selskapet har også tatt frem en ny 10 Gigabit Ethernet-svitsj, 10 Gigabit Ethernet-baserte nettverksadaptere for sine PowerEdge-servere, samt en ny serie svitsjer basert på Brocade-teknologi som kan forbindes med tradisjonelle Fibre Channel- eller Ethernet-baserte nettverk. PowerConnect 8024F er selskapets første 1U 10 Gigabit Ethernet-svitsj. Den er utstyrt med 28 Gigabit Ethernet-porter og utviklet for å støtte iSCSI-basert lagring og aggregering i tette og virtualiserte datasentere.

Nytt er også Dell Lifecycle Controller i versjon 1.3. Dette er den medfølgende administrasjonsløsningen for PowerEdge-servere. Her får administratorene mulighet til å finne servere, oppdatere drivere og rulle ut operativsystem fra en fjernforbindelse.

Selskapet satser mer på større bedrifter og har utviklet Dell Business Ready Configurations som er spesifikke kombinasjoner av servere, lagring og nettverksprodukter. Hensikten er at det skal være enklere for kundene å forstå sammenhenger. Først ut er deres Business Ready Configuration som vil kombinere PowerEdge-bladservere, et EqualLogic iSCSI-lagringsnettverk, PowerConnect bladsvitsjer og en Brocade- eller PowerConnect-svitsj.

Les om:

Lagring