Verbatim kjøper konkurrent

Verbatim kjøper konkurrent

Kjøper Freecom for å styrke seg på markedet for ekstern lagring.

Mitsubishi Kagaku Media Company, Ltd. (MKM), holdingselskapet som blant annet eier Verbatim, annonserte i dag at de har kjøpt nederlandske Freecom, som blant annet produserer eksterne lagringsløsninger.

Oppkjøpet omfatter alle Freecoms fysiske aktiva, patenter, varemerker og teknologier, i tillegg til selskapets ingeniører og salgs- og markedsføringsressurser. Gjennom oppkjøpet blir Freecom del av MKM/Verbatim. Kjøpssummen er ikke kjent.

MKM/Verbatim forventer at begge selskaper vil styrkes gjennom oppkjøpet i form av stordriftsfordeler knyttet til innkjøp, produksjon og logistikk. Begge selskaper vil også kunne dra nytte av felles produktutvikling og markedsføring.

- Oppkjøpet av Freecom bringer sammen to av industriens sterkeste merkevarer innen ekstern lagring, sier administrerende direktør for MKM, Shigenori Otsuka i en pressemelding.

- Det bidrar til å aksellerere MKMs strategiske initiativ for å øke veksten innen ekstern lagring, styrke våre posisjoner som globale markedsledere og danne grunnlaget for vekst i nye markeder. Vi er spesielt fornøyd med at Verbatim og Freecom utfyller hverandre og den samarbeidsviljen som har fått dette nye selskapet inn i MKM-gruppen, sier han.

MKM/Verbatim-gruppen kjøpte i 2007 Smartdisk for å styrke posisjonen i markedet for ekstern lagring. Oppkjøpet har ifølge selskapet vært en suksess, og ved å dra nytte av Verbatim-merkevaren og selskapets salgskanaler har MKM/Verbatims salg av ekstern lagring vokst med mer enn 600 prosent i løpet av de siste to årene.

- Vi ser frem til muligheten for å dra nytte av styrkene til Freecom for å bidra til den samlede forretningen til MKM, Verbatim og Freecom, både nå og i tiden fremover, sier Dick C. Hoogerdijk, medgrunnlegger og administrerende direktør i Freecom.

Lagring