Voksen NAS fra Synology

Voksen NAS fra Synology

Selskapets nye NAS gir mulighet for opp til 15 terabyte lagringsplass.

Synology er en av de store NAS-produsentene, og med siste tilskudd til sin NAS-samling leverer de en NAS av de virkelig store - i alle fall når det kommer til mulighetene for lagringsplass.

Disk Station DS1511+ har plass til fem harddisker, og velger du å bruke markedets største disker per i dag gir det hele 15 terabyte lagringsplass. Selskapet er kjent for å levere ikke bare lagring på nettverket, men også en rekke hendige ekstrafunksjoner på sine NAS-enheter, og mye tyder på at Disk Station DS1511+ kan være egnet både for bedrifts- og privatbruk. Prisen vil nok imidlertid gjøre sitt til at det kun er de aller mest ihuga hjemmebrukerne som går til innkjøp av Synologys nyeste modell.

I USA ser prisen ut til å lande på like rundt 900 dollar, noe som fort kan gi en pris på rundt 9 000 kroner her til lands. DS1511+ tar over for en av selskapets tidligere toppmodeller, DS1010+.

Gode utvidelsesmuligheter

Skulle det bli for lite med kun fem 3 terabyte-disker kan du utvide til totalt 15 harddisker via Synologys utvidelsesmoduler DX510. Totalt skal DS1511+ dermed være i stand til å håndtere hele 45 terabyte med lagringsplass.

LES OGSÅ:

Ny NAS-programvare imponerer

Synology DS1511+ skal være i stand til å skrive med en hastighet på 165,91 MB/s og lese data med en hastighet på 197,8 MB/s, gitt at diskene er konfigurert i RAID 5.

Oppsett og styring av NAS-en gjøres via Synologys Disk Station Manager 3.0, et operativsystem som er laget slik at brukergrensesnittet ser omtrent ut som, og virker som, et vanlig Windows-skrivebord, til tross for at alt kjøres i en nettleser.

I tillegg til å benyttes til vanlig lagring på nettverket, eller til å kjøre tjenere for nettsider, epost og så videre, er Synology DS1511+ også klargjort for å fungere som tjener for overvåkningskameraer. Hele 700 forskjellige modeller av nettbaserte overvåkningskameraer er støttet, noe som kan være spesielt nyttig for bedrifter.

LES OGSÅ:

TEST: Synology DS710+ - Superrask todisk-NAS

Ifølge Synology har man utviklet DS1511+ med miljø og strømregninger i mente. Strømfobruket skal ligge på relativt snille 68 watt i bruk, og 30 watt når NAS-en er i hvilemodus.

Les om:

Lagring