Vokser stort på online backup

Vokser stort på online backup

The Online Backup Company har siden starten nesten doblet omsetningen hvert år. Nå vil de ha med flere partnere.

Selskapet The Online Backup Company er norsk og administrerende direktør Alexander Hagerup ser størst konkurranse fra klassisk backup. Hagerup har satt som mål å doble omsetningen i selskapet hvert år de første fem årene. Tre år ut, er målet oppfylt hvert år. Forventningene i år er 22 millioner kroner i omsetning. I fjor var omsetningen 11 millioner mens den i 2007 landet på 6 millioner kroner. Han regner med å nå målet de to neste årene også. Antagelig med et tillegg av ekstra høy vekst neste år.

- Vi er gode selgere, og våre partnere driver mye av denne salgsveksten. VI har bygd opp partnere gjennom de siste to-tre årene og ser resultatene, sier Hagerup.

Han forteller at god teknologi fra OBC gjør det enkelt for forhandlerne, som de kaller partnere, å selge videre til sine kunder. De slipper varelager, de slipper det kontinuerlige driftsansvaret og får kunder som er fornøyde tilbake. Opplæring med vekt på salg og teknologi har høy prioritet. I år har OBC økt sin interne opplæringsavdeling med 150 prosent.

- God kommunikasjon med partnere er viktig. Det skal være enkelt å gi feedback og sende spørsmål. De skal få raske svar. Vi skaffer dem referanser fra fornøyde, eksisterende kunder for å gjøre salget enklere, sier Hagerup.

SMB gir vekst

Veksten kommer i smb-markedet, mener Hagerup. Disse bedriftene er villige til å ta beslutningene raskt når behovet for bedre sikring av data melder seg. Den viktigste markedskanalen er partnerne. Direktesalg er således nummer to, men OBC ser på den som en service-løsning. Direktesalg som naturlig hører til en partner, er salg på vegne av denne partneren. Og direkte henvendelser som naturlig hører til en partner rutes videre til partneren.

OBC regnes seg som den største aktøren i det norske markedet for online backup. Deres løsninger inkluderer mer enn ren filkopiering av servere over internett. De tilbyr også diskbilde-sikkerhetskopiering (Disk Image-teknologi) og katastrofegjenoppretting (Disaster Recovery) som løsninger.

Få online-konkurrenter

For OBC innebærer det at de ser konkurransesituasjonen fra to sider. Delvis fra leverandører av ren online backup. Og delvis fra klassiske leverandører av sikkerhetskopi og gjenoppretting basert på bånd, disk, lagringsnettverk og sikkerhetskopiprogramvare. Og den siste utfordringen ser Hagerup som den viktigste konkurrenten.

- Det er nesten ingen aktører som leverer komplette backup og disaster recovery-løsninger. De fleste andre aktørene baserer seg mer på enklere online backupløsninger, understreker Hagerup.

Produktutvikling er viktig for å være helt i forkant. Nylig har de tatt i bruk Acronis nyeste produkter, som inneholder dedupliseringsteknologi.

- Dette innebærer at vi er i stand til å redusere båndbreddebruk og leverer raskere backup og gjenoppretting til kundene. De får også tilgang til flere revisjoner og dokumenthistorikk. Filosofien vår er at teknologiforbedringer, skal gå til kundene som nye funksjoner, ikke økte fakturaer, avslutter Hagerup.

Les om:

Lagring