Western Digital kjøper Fujitsu?

Western Digital kjøper Fujitsu?

Fujitsus harddiskdivisjon kan bli solgt til Western Digital.

Ifølge Nikkei Business Daily skal Western Digital være i forhandlinger med Fujitsu angående et oppkjøp av deres harddiskdivisjon. De to selskapene skal være kommet langt i forhandlingene og håper å komme til en endelig avtale innen utgangen av året.

Avtalen skal gjelde overtagelse av Fujitsus teknologi, produktlinje, ansatte og fabrikker i Japan, Thailand og på Filippinene.

De to selskapene har foreløpig ikke gitt videre kommentarer til saken.

Western Digital er i dag verdens nest største produsent av harddisker og har hatt sterk vekst de siste årene. Fortsatt er Seagate den største produsenten. Et oppkjøp av Fujitsu vil fortsatt føre til at Western Digital ligger bak Seagate, men fortsetter utviklingen vil Western Digital nærme seg markedsandelen til Seagate.

Fujitsus harddiskdivisjon har de siste årene kun fokusert på harddisker i liten formfaktor til bærbare pc-er samt høyhastighetsdisker til nettverkstjenere og lagringsløsninger.

Western Digitals hovedfokus har vært vanlige 3,5-tommers-modeller, men også de er inne på markedet for bærbare pc-er, mobile harddisker og nettverkstjenere.

LES OGSÅ: Den raskeste Serial ATA-harddisken

Lagring