Lagringskompiser flytter sammen over jul

Lagringskompiser flytter sammen over jul

Sun Microsystems og Storagetek i Norge flytter sammen over nyttår. Sun-sjef Stein Erik Skogeng sier at det er behov for alle ansatte.

I sommer ble det kjent at Sun Microsystems kjøpte lagringsleverandøren Storagetek for 4,1 milliarder dollar.

I påvente av konkurransemyndighetene i EU skulle si sitt, har ikke de lokale selskapene kunnet gjøre noe særlig før 1. oktober. Men nå er det fritt frem.

- Nå har vi begynt på samarbeidet. Frem til årsskiftet vil vi operere som to selskaper, men skal ha et strålende samarbeid mot felles og egne kunder, sier norgessjef Stein Erik Skogeng i Sun Microsystems.

Første skritt

Han forteller til Computerworld.no at det første som skjer nå er at salgs- og supportteamene i de to selskapene kommer sammen, og at det skal settes igang felles kundemøter.

- Vi skal fortelle kundene at vi blir en større enhet og hva vi kan tilby, sier Skogeng.

Han sier videre at både Storagetek Norge og Sun er veldig positive til dette.

- Vi har mange mange sammenfallende kunder som gjør dette interessant.

Skal beholde alle

Men over nyttår blir oppkjøpet enda mer formalisert, og tettere integrasjon blir resultatet. Skogeng sier at da skal de se på den enkelte funksjon i de to enhetene.

- Da ser vi hvor vi har sammenfallende funksjoner, sier Skogeng..

Storagetek har rundt 20 ansatte i Norge, hvorav brorparten sitter i Nydalen. Sun Norge rekrutterer ytterligere personer i disse dager, og etter at den er gjennomført vil Sun Norge ha 50 ansatte. I tillegg har Sun to utviklingsavdeliner; en i Trondheim med 50 ansatte og en på Skullerud med 36 ansatte.

Skogeng bekrefter at Storagetek og Sun i Norge kommer til å flytte sammen.

- Ja, det kommer vi helt sikkert til å gjøre. Vi må se på kostnader her også, men jeg er helt sikkert på at vi trenger alle medarbeiderne vi har i dag. Begge selskaper har nylig søkt etter folk, så den store dramatiske endringen ser jeg ikke, sier han.