Lagringskort for lommeboka

Lagringskort for lommeboka

Nei, det handler ikke om spesielt god pris, men om åtte gigabyte i kredittkortformat.

Franske LaCies Carte Orange er en usb-nøkkel på størrelse med et kredittkort med lagringskapasitet på fire eller åtte gigabyte.

Med andre ord: plass nok til omfattende sikkerhetskopiering av store datamengder fra kontoret, eller til å lagre timevis med musikk, video eller bilder.

LaCie Carte Orange er 6 mm tynt og veier i underkant av 60 gram. Det får plass i små lommer og lommebøker. Kortet har  integrert, høyhastighets usb 2.0-tilkobling og fungerer på alle datamaskiner med usb-kontakt.

Bøyelig kontakt

Kontakten er bøyelig, slik at brukere kan koble Carte Orange til porten uansett hvor på maskinen den befinner seg. Den trekkes inn i kortet slik at den trygt kan transporteres. Kortet krever ingen spesialprogramvare eller driver for å virke.

Et kort på fire GB får en pris på 770 kroner, varianten med åtte GB vil koste 1.160 koner. Carte Orange kan benyttes uten drivere på flere plattformer (Mac OS 9.x/10.x og Windows 98SE til XP).

Carte Orange er tilgjengelig i dag på LaCies nettsider, og vil være tilgjengelige gjennom LaCies eget forhandlernettverk i løpet av oktober.

Kortet leveres med LaCies diskstasjonsstyrings- og sikkerhetskopieringsverktøy, Silverlining og SilverKeeper. Detaljert produktinformasjon finner du her.