Lån låter på nettet

Lån låter på nettet

Bibliotekkortet gir deg tilgang til 50.000 norske låter.
Nå får du gratis og lovlig tilgang til 50.000 låter av norske artister. Det eneste du trenger er en bredbåndslinje og et lånekort på biblioteket. Initiativet støttes av TONO, FONO, Phonofile, ABM.-utvikling og to store biblioteker, Bergen offentlige bibliotek og Deichmandske bibliotek. Det er sistnevnte som er ansvarlig for webtjenesten.

Tjenesten er et prøveprosjekt som skal vare i 6 måneder fra mars til august 2004. Bruk av materialet er klarert via TONO og FONO.

Basen inneholder de fleste artister som gis ut på norskeide selskaper, men stjernene på de store, internasjonale selskapene mangler.

Lån skjer via streaming - du laster ikke ned sporet til din datamaskin, men bare hører på det. Lånet varer derfor akkurat like lang tid som det tar å lytte til musikken. Hvert spor kan kun lånes ut til en låner om gangen, så det kan hende du må prøve igjen hvis sporet du ønsker å låne, er opptatt.

Noen av artistene somer tilgjengelige:

Kim Hiorthøy, Nils Petter Molvær, Platix, Folk og Røvere, Ugress, Klovner i Kamp, Dadafon, Odd Børretzen, Ephemera, Åge Aleksandersen, Bjørn Eidsvåg, King Midas, Postgirobygget, Magnet, Thomas Dybdahl, Karen Jo Fields, Jaga Jazzist, Dumdum Boys, Kaizers Orchestra, Surferosa, Karin Park.