Landet i ny toppjobb

Landet i ny toppjobb

Per Kristian Nauste fikk tilbud om å overta toppjobben i CSC Norge etter at selskapet slukte it-avdelingen til SAS. Det verste med å skifte jobb er at det ikke blir like mye taxfree-kjøp.
Per Kristian Nauste synes det er spennende å komme inn i et stort, globalt konsern som har it som fremste forretningsområde.

-- Hvorfor skiftet du jobb?

-- Nå ble jeg jo kjøpt inn i CSC som konsern, og det oppsto en situasjon hvor noen muligheter forsvinner og noen oppstår. Jeg fikk mulighet til å overta denne jobben som byr på nye muligheter etter 12 år med SAS.

-- Hva er det beste/verste med å skifte jobb?

-- Det beste er jo å lære noe nytt, nye mennesker og nye bransjer. Nå er jeg så heldig at tidligere kolleger fremdeles er innen samme konsern, så kontakten blir ikke borte. Jeg har skikkelig trøbbel med å finne noe verste. Det må bli mindre muligheter til å handle taxfree.

-- Din største utfordring i ny jobb?

-- Det blir å posisjonere CSC i forhold til utviklingen i bransjen. Det er viktig for oss å velge våre caser der vi har størst vinnersjanser, og at vi klarer å absorbere dem. Vi skal vokse med oppkjøp og store avtaler på en balansert måte.

-- Hvis du kunne valgt helt på nytt en ny bransje/karriere/utdanning. Hva og hvor ville du vært?

-- Jeg har ikke noen gjennomtenkt forhold til dette, men hvis jeg skulle være karrierebevisst ville jeg valgt noe med jus. Dessuten kunne det vært fint å vært fjelloppsynsmann hvis jeg skulle velge et litt annet spor.