Lanserer brettbasert bokhandel

Lanserer brettbasert bokhandel

Cappelen er blant de første norske bokhandlene som kaster seg på brettbølgen.

De norske forlagene står klare til å kaste seg på brettbølgen. En av de første aktørene ut er Cappelen Damm, som gjennom digitalbok.no nå åpner for bokhandel via nettbrettet. I løpet av 60 sekunder skal nye bøker være nedlastet og klare for lesing, opplyser forlaget.

Amazon har vært tilnærmet alene om en slik løsning så langt og primært for engelskspråklige bøker, men nå kan norske boklesere få det samme for både norske og engelske bøker.

- Med denne nyvinningen har vi laget en løsning som mange e-boklesere har etterspurt og som vil bidra til at flere nå vil ta i bruk e-bokteknologien, sier direktør Øisten Wahl i en presseuttalelse.

Foreløpig er løsningen lagt ut på et lesebrett som vil koste 1899 kroner. Brettet har Wi-Fi (trådløst nettverk), touchskjerm og kapasitet for nærmere 2000 bøker, med utvidet minne inntil 8000 bøker om man skulle ha behov for det. Nedlastede bøker vil også være tilgjengelig på kundens pc.

Per dags dato finnes om lag 500 norske titler tilgjengelig på tjenesten, i tillegg til 58.000 engelske titler. Når bokdatabasen åpner 1. april, vil flere norske bøker være tilgjengelig.