Lanserer e-Boks i Sverige

SER MULIGETER: Posthåndteringen i Sverige skjer på samme måte som den gjorde for hundre år siden. Dette ser e-Boks, med administrerende direktør Henrik Andersen, muligheter i. – Vi tror at Sverige vil bli vårt viktigste marked fremover, sier han. (Pressefoto: e-Boks)

Lanserer e-Boks i Sverige

Etter å ha fått over ti millioner brukere i Danmark, Norge og Finland står lansering i Sverige for tur for e-Boks.

Ideen bak e-Boks er å effektivisere sending av post mellom bedrifter og organisasjoner og private postmottakere. Noe som skal bety færre utgifter til porto, bedre service og lavere belastning på miljøet. Løsningen er allerede implementert i Norge, Danmark og Finland. Nå står også Sverige for tur. Denne etableringen skjer i samarbeid med PostNord og Nets.

Gammeldags posthåndtering

Sverige har høy internettbruk og er åpne for å ta i bruk ny teknologi. Likevel skjer fremdeles posthåndteringen på samme måte som for 100 år siden. Dette skriver e-Boks i en pressemelding. 

– Vi tror at Sverige vil bli vårt viktigste marked fremover. Årlig distribueres det over 1,2 mrd dokumenter i Sverige som egner seg for digitalisering. Vi har utviklet en digital infrastruktur for en rekke nordiske kunder allerede, og ser at disse henter ut betydelige gevinster gjennom effektivisering av arbeidsprosesser og håndtering av post, sier Henrik Andersen, administrerende direktør i e-Boks A/S og styreleder i e-Boks Norge.

Vokser i Norden

e-Boks ble etablert for 14 år siden, og er valgt som leverandør av sikker, digital postboks for både norsk og dansk offentlig sektor – i tillegg til at en rekke private bedrifter bruker e-Boks i sin kundedialog. e-Boks finnes også i Finland i form av en white label-løsning. Totalt har selskapet over ti millioner nordiske brukere, og distribuerer over 250 millioner dokumenter årlig. Dette skriver e-Boks i meldingen. 

– Enkeltpersoner så vel som bedrifter og offentlige myndigheter, blir stadig mer miljøbevisste, spesielt i de nordiske landene. Det gleder oss at de 250 millioner dokumentene som ble sendt via e-Boks i fjor, ikke ble sendt med konvolutter og frimerker. Vi tror miljøaspektet er viktig for de fleste av våre brukere og avsendere, fortsetter Henrik Andersen.

– For oss er det viktig at vi distribuerer post på den måten kunden ønsker, enten det er fysisk eller digitalt, og med e-Boks styrker vi ytterligere vår evne til å levere på mottagerens premisser, sier Andreas Falkenmark, områdesjef i PostNord.