Lanserer første HD-DVD-titler

Lanserer første HD-DVD-titler

Den siste samurai blir den første HD-DVD.

Det er den amerikanske kjeden Best Buy som har de første filmtitler på det nye formatet HD-DVD i salg. I tillegg vil selskapet selge Toshibas spillere for høyoppløselig tv.

 

Den japanske elektronikkgiganten startet leveringen av HV-DVD-spillere sist søndag. De første spillerne forventes i butikkene i slutten av denne uken. I tillegg til Best Buy vil spillere være til salgs hos Sears, Wal-Mart, Costco og nTweeters.

 

De første to titlene på HD-DVD er ‘The Last Samurai’ og ‘The Phantom of the Opera’, begge fra Warner Home Video. Også ‘Million Dollar Baby’ skulle være med i den første runden, men har blitt utsatt.

 

Universal Studios Home Entertainment jobber med å få ‘Serenity’ fortest mulig ut, mens også ‘Apollo 13’ og ‘Doom’ vil rekke butikkene før april er slutt.

 

Kamp om ny standard

 

HD-DVD-ene vil bare være tilgjenglig for en liten elite. De første filmene spres i et opplag på 10.000. Det skal sies at også Toshiba ikke har sendt ut flere enn 10.000 spillere i første omgang.

 

Det er tydelig at Toshiba og andre HD-DVD-leverandører satser hardt for å være først med sitt format som skal følge opp dvd-ene. Den store konkurrenten Blu-ray har ikke kommet på markedet med sine spillere, og selger bare tomme skiver som foreløpig ikke har noen funksjon.

 

I løpet av 2006 kan forbrukerne forvente mange flere spillere og titler på de nye formatene. Blu-ray har varslet 150 titler i sommer, for å støtte salg av blu-ray-spillere.