Last ned musikken trådløst!

Last ned musikken trådløst!

Endelig blir det slutt på kabler, PCer og annet rot for å hente ned musikk til din bærbare mediespiller.

Det amerikanske selskapet Tao har utviklet verdens første MP3-spiller med integrert WLAN. Produsenten lover dermed at det skal bli slutt på både PC og kabler for å hente ned musikk fra nettet.

 

Selskapet har fått med seg partnere som SoniqCast og PassAlong Networks, som skal sørge for at musikken kan leveres direkte til spilleren via trådløse nettverk.  

 

Tao Wireless Media Player er utstyrt med en harddisk på 20 gigabyte som burde gi rom for rundt 5 000 sanger. Den har innbygget WLAN basert på 802.11.b-standarden og et program som automatisk søker opp nærmeste trådløse sone, slik at spilleren kan koble seg opp mot musikktjenesten enten man er hjemme eller i byen.    

 

Trådløst i bilen  

 

Spilleren har også en integrert kortdistanse FM-sender for overføring av musikken til nærmeste radio.

 

På denne måten kan enkelt spille musikk på stereoanlegget hjemme i stua eller i bilen helt uten bruk av kabler.  

 

Ifølge utviklerne er spilleren basert på Windows CE og skal ha et grensesnitt med enkel navigering og bakgrunnsbelyst LCD-skjerm. Den har også uttak for to hodetelefoner.

 

Fortsatt full kontroll

SoniqCast, som har utviklet tjenesten for trådløs musikkdistribusjon, hevder dette er den første spilleren som både er trådløs og lar brukeren ta full kontroll over musikken. SoniqCast tilbyr et utvalg på blant annet 1,6 millioner sanger og 10 000 lydbøker som kan lastes ned direkte til enheten. Det er mulig å dele dette innholdet mellom to forskjellige enheter, for eksempel en PC og en MP3-spiller eller to MP3-spillere.

 

En teknologi kalt p2pREVOLUTION fra PassAlong Networks skal ivareta kopibeskyttelsen på filene som overføres, slik at man oppnår en lovlig løsning for trådløs musikknedlasting uten å være bundet til en PC.

 

Spilleren skal lanseres tidlig i 2006 og kan kjøpes via nettet. Hva den vil koste er foreløpig ikke kjent.

 

Lyst på MP3-spiller nå? Her finner du en test av 18 stykker.