Last opp bilder til Facebook via e-post

Last opp bilder til Facebook via e-post

BRUKERTIPS: Visste du at du enkelt kan laste opp bilder og video til Facebook-profilen din ved hjelp av e-post?

I disse dager har man mange muligheter for å laste opp bilder eller video til Facebook.

Man kan logge seg inn på tjenesten og laste opp bilder/video manuelt eller benytte tjenestens mer dedikerte bilde- og videoopplaster. Benytter man Facebook fra smartmobilen, kan man også benytte den Facebooks egen applikasjon til å laste opp bilder eller video.

Men dessverre er det slik at det er ikke alle som benytter en mobil plattform med en kurant Facebook-applikasjon. Redningen for disse kan være opplasting av bilder eller video ved hjelp av e-post.

Slik går du frem

Før du kan komme i gang med å laste opp bilder/video ved hjelp av e-post, må du logge deg inn på Facebook-profilen din ved hjelp av en ordinær nettleser. Dette for å generere din egen private Facebook-e-postadresse som bildene skal sendes til.

Slapp av, det er ikke en fast adresse du generer og det er ikke en e-postadresse til Facebooks meldingstjeneste. E-postadressen som genereres er tilfeldig ettersom det ikke finnes fast e-postadresse som samtlige Facebook-brukere kan sende bildene sine til.

Start derfor med å logge deg inn på tjenesten.

Når du har gjort dette, trykk på lenken for Bilde og så på lenken for Last opp et bilde fra stasjonen din (valget helt til venstre) og til slutt på den lenken som heter last opp via e-post (se skjermbilde) med liten skrift. Hvis du trykker på denne lenken vil et nytt vindu sprette opp.

I dette vinduet vil du se din private Facebook e-postadresse for opplasting av bilder og video. Kopier denne adressen eller skriv den ned et sted for eksempel som en kontakt eller et notat på din mobiltelefon. Du vet tross alt ikke når du vil trenge adressen.

Som det står forklart på Facebook sine sider, vil tittelen på e-posten utgjøre selve bildeteksten til bildet eller videoen din. Vær derfor forsiktig med det du skriver.