- Lavere pc-vekst i andre halvår

- Lavere pc-vekst i andre halvår

Gartner tror det globale pc-salget kan stå foran tøffere tider i andre halvdel av 2010. Vekstprognosen jekkes ned.

Den ferskeste analyse fra Gartner peker mot et samlet pc-salg på 367,8 millioner enheter i 2010 på verdensbasis. Dersom analysebyråets spådommer holder mål, betyr det i så fall en økning på 19,2 prosent sammenlignet med 2009, da det ble levert 308,3 millioner enheter globalt.

Dette er også i tråd med spådommene vi har sett til nå i kjølvannet av finanskrisen. I sommer var IDC ute med en oppjustering av sine forventninger til pc-salget, både i konsument og bedriftsmarkedet.

Les også: 20 prosent pc-vekst i 2010

Jekker ned vekstprognose

Den videre utviklingen ser imidlertid ut til å være av noe mindre optimistisk karakter, i hvert fall om vi legger Gartners tall til grunn. Analysebyråets forskningsleder, Ranjit Atwal, mener pc-markedet står overfor en større styrkeprøve i siste halvdel av 2010 enn i den første.

- Vi har nedjustert vårt anslag for pc-veksten i andre halvdel av 2010 til 15,3 prosent, om lag to prosent under vårt tidligere anslag. Det skjer i lys av usikkerhetene rundt de økonomiske fremtidsutsiktene i USA og Vest-Europa. Det er ingen tvil om at pc-etterspørselen i både konsument- og bedriftsmarkedet er redusert, sier Atwal ifølge byrået.

Les også: Friskmelder it-salget

Les også: Rekordvekst i pc-salget