Lcd-skjermer blir dyrere

Lcd-skjermer blir dyrere

Stor omsetning, men lav fortjeneste tvinger den ene av de tre største lcd-produsentene til å skru opp prisene. De andre følger trolig etter.
Det er Taiwans AU Optronics som melder at skjermer er god butikk igjen tross et fall i fortjenesten på 97 prosent det forrige kvartalet.

Det er ikke snakk om småpenger: AU hadde et nettoresultat på 470 millioner dollar i sitt andre kvartal i år, mot 14,4 milliarder dollar i samme periode i fjor. I vintermånedene januar-mars hadde AU et underskudd på 2,1 milliarder dollar.

Men nå er altså etterspørselen etter skjermer til bærbare pc-er er på full fart opp igjen, sier Max Cheng, finansdirektør i AU, til IDGs egen nyhetstjeneste.

En lettelse

Selskapet anslår at skjermer til bærbare pc-er kan komme til å øke med opptil 20 dollar de neste par månedene. Lcd-skjermer til stasjonære pc-er og tv-apparater får en moderat prisøkning, mellom 5 og 10 dollar.

Det er ventet at prisøkningene vil påvirke butikkprisene, og også på andre typer delutstyr til pc-er er prisen på vei opp. For selskaper som AU og rivalen Samsung kommer prisøkningen som en lettelse.

Overproduksjon

Produsentene av lcd-skjermer har de siste månedene nemlig vært nødt til å kutte prisene, og dermed redusert inntektene. Bakgrunnen er overproduksjon av skjermer, etter at det har vært bygget for mange nye fabrikker.