Lcd-tv som eple eller elefant

Lcd-tv som eple eller elefant

CEBIT: Nå kan barn endelig få dataprodukter som ikke ligner den sterile dataverdenen.

Når vi stiller oss spørsmålet hvorfor det har tatt så lang tid før et selskap som Hannspree har kommet med lcd-skjermer for tv-bruk med morsomme barnedrakter og i retrostil, er det sikker noen som sier: fordi vi ikke trenger det. Men de er bare opptatt av teknologiens innhold og tar feil. Vi trenger dette desperat. It med en glimt i øyet er noe bransjen har stort behov for.

Hannsprees lcd-tv-er kommer i mange morsomme utgaver. Ta for eksempel tv-en formet som en frosk. Kanskje du kke liker den, men prøv å ha litt forståelse for folk som er lei disse grå-sterile databokser.

Eller en tv formet som bamse, med en smokk-lignende støtte på baksiden. Det er intet mindre enn genial. En giraff eller en blå elefant? Hva ellers passer bedre på barnerommet for å vise Disney-filmer?

Og selvfølgelig har Hannspree en fotballversjon, fordi verdens viktigste sport kan i VM-året ikke glemmes. Ok, vi innrømmer at den kanskje er litt liten for ordentlig fotballinteresserte, som heller går for 42-tommer og oppover. Men for gutten som er mest opptatt av Solskjær og ikke har peiling på kamp enda, er det en nærmest perfekt bursdagsgave.

Hannspree har også tenkt på kresne koner med bestemt retrosmak. En liten tv i mørk eik som minner om overklassen i førkrigs-Østerrike, eller en lys rund tv med en stor blink fra 60-tallet i USA. Hva med en knallrødt eple  (nei, Steve, du har vel ikke...?), som må åpnes for å se tv-skjermen. Det må være ideelt for Ipod-generasjonen med lite plass og lite penger.

- Ja, disse tv-er har vært på markedet i Asia, og kommer snart til Europa. Først de store markedene der, og etter det helt sikkert også Skandinavia. Vi har stor tro på at dette blir en suksess, sier Uta Mertens i pr-selskapet Hofatelier, som representerer Hannspree på Cebit, til Computerworld.no.

Ifølge Mertens vil tv-ene koste mellom 350 euro for den rimeligste modellen, til 600 for de dyrere. Det betyr en pris på mellom cirka 3500 og 5600 kroner uten moms.

Vi har ikke testet tv-ene, men bildet så forholdsvis greit ut i utstillingslokalene på Cebit. Skulle de komme til Norge skal vi fylle testlokalene våre med giraffer, elefanter og frosker, og invitere en barnehage som testpanel.

Skulle mot all formodning produktet være håpløst, har Hannspree i det minste fått frem et viktig budskap: befri oss fra den sterile dataverdenen som teknonerdene skaffer oss. La bokser bli morsomme, skjermer bli runde og gi oss skrivere se ut som en ananas!

Showtime: Se bildene fra Cebit.

Les alt om Cebit.