Lederskifte i Dell Norge

Fra 1. august 2005 vil Michael Jacobs (bildet) tre inn i stillingen som General Manager for Dell i Norge og Sverige. Samtidig blir Tor Austenå ny administrerende direktør for Dell Norge.
En økning i markedsandelen på 11 prosent og en organisasjon som har gått fra 40 til 100 personer de siste årene, bidrar til at Dell nå foretar omstruktureringer i ledelsen, skriver selskapet i en pressemelding.

- Jeg ser frem til å utvide mine oppgaver til å inkludere Sverige. Sverige har, på lik linje med Norge, en meget sterk organisasjon og en god posisjon i markedet. Hovedoppgaven blir å videreføre arbeidet med å opprettholde den lønnsomme veksten man har hatt de siste kvartalene og få Dell til nummer en også i Sverige. I tillegg vil vi se på synergier for våre kunder på tvers av landegrensene, sier Michael Jacobs.

Suksess i offentlig sektor

Michael Jacobs har vært administrerende direktør for Dell Norge siden august 2003, og har i sin tid som leder av organisasjonen vært med på å øke markedsandelen fra 16 til 27 prosent.

Tor Austenå har frem til i dag fungert som salgsdirektør for offentlig sektor, og har vært ansatt i Dell i over fire år. I denne tiden har han tatt offentlig sektor fra en markedsandel på 20 til over 40 prosent. Austenå har bred erfaring fra Dell og it-bransjen, med har tidligere stillinger fra blant annet Cinet.

- Det blir spennende å lede organisasjonen i Norge videre til neste nivå. Vi har lykkes med å bli markedsleder, og har selvfølgelig en ambisjon om å beholde denne posisjonen. I tillegg vil vi fokusere på tilbakemeldingene vi får fra våre kunder, slik at vi kan tilrettelegge enda bedre for å kunne tilby flere produkter og tjenester, sier Tor Austenå.

Fra Sverige til Europa

Carsten Hasselbalch som har ledet Dell Sverige de siste to årene, vil ta fatt på nye, spennende utfordringer i Dell Europa.

Hasselbalch trer inn i stillingen som Director of Marketing Communication EMEA.