Legger opp til .eu-kamp

Legger opp til .eu-kamp

Domenehaier bør lukte blod når .eu-domenet kastes som åte i desember. Eurid forventer en million registreringer det første året.

Det er tvilsomt at Senterpartiet ligger først an i køen om å få nappet til seg et .eu-domene, men det er nok av andre som ønsker det.

 

Selskaper får muligheten til registrere sine .eu-domener tidlig i desember. I løpet av en to-måneders periode kan bedrifter og organisasjoner registrere seg. De neste to månedene får de som ønsker å registrere navn som ikke er merkenavn sjansen. Privatpersoner må vente til andre kvartal i 2006.

 

Først til mølla

 

Det er konsortiet Eurid som har fått jobben med å styre allokeringen av .eu-domenene. Eurid har igjen akkreditert rundt 400 registreringskontorer i flere land.

 

Noen av disse kontorene godtar forhåndsregistreringer og det finnes ingen garantier for at et selskap nødvendigvis får navnet sitt i domenenavnet hvis noen andre har vært tidligere ute. De som kommer først til mølla vinner navnet.

 

Domeneeksperter er usikre på hvor populært dette domenet vil bli, men ifølge australske (sic!) Sidney Morning Herald ligger det an til at det vil tas alvorlig av alle selskapene som er opptatt av å beskytte sine varemerker. Spesielt de som ikke har skaffet seg et .com-domene vil trolig være opptatt av å få et .eu-domene.