Legger på seg

Legger på seg

Abelia har på tre og et halv år blitt den femte største landsforeningen i Næringslivets hovedorganisasjon (NHO).

Abelia-leder Paul Chaffey gleder seg over at 96 nye medlemsbedrifter med over 10.100 ansatte har meldt seg inn i Abelia i løpet av året. 2004 blir dermed det beste året i Abelias korte historie.

– Jeg synes det er fantastisk. Vi har hatt et meget godt år i 2004, både med tanke på oppslutning og på næringspolitisk gjennomslag i saker som er viktige for medlemmene, sier Chaffey i en pressemelding.

Veksten gir ny medlemsrekord for Abelia, med totalt 430 medlemsbedrifter. Disse bedriftene sysselsetter til sammen 25.097 årsverk innen it, forskning, undervisning og konsulentvirksomhet.

Telenor-konsernets innmelding  i februar bidrar sterkt til at antall årsverk i Abelia-bedriftene i år har hatt en nettovekst på 52 prosent. En rekke Telenor-selskaper og lokalkontorer i Nextgentel og Ementor fyller store deler av listen over nye Abelia-meldemmer. 
 
Ifølge Chaffey er muligheten for å få til næringspolitiske resultater i saker som er viktige for it-bransjen, én viktig grunn til at bedriftene melder seg inn. 

- Det er en styrke at bedriftene i Abelia og de andre NHO-bransjene står sammen om felles næringspolitiske interesser. Vi får også svært hyggelige tilbakemeldinger på den konkrete medlemsservicen Abelias advokater gir i arbeidsgiverspørsmål, sier Abelia-lederen.