Legger skylden på minnebrikkene

Microsoft hevder de fleste systemkrasj kan relateres til feil i minnebrikker. Nå anbefales feilkorrigerende minne for Windows Vista.

Ifølge Microsoft er det ikke dårlig programmering av operativsystemet som er grunnen til at Windows krasjer. I forbindelse med lanseringen av Windows Vista ønsker Microsoft å oppmuntre alle systemintegratorer og PC-produsenter til å benytte seg av feilkorrigerende minne (ECC, Error-Correcting Code Memory) fremfor ordinære minnebrikker, skriver TG Daily.

Feilkorrigerende minnebrikker bruker et spesielt kretsløp som genererer sjekksummer for å korrigere feil større enn én bit. Brikkene klarer å rette opp en hel del feil som oppstår ved dataoverføring mellom til og fra minnebrikkene, og som ifølge Microsoft er den egentlige grunnen til at Windows krasjer.

 

Blir neppe et krav

 

Rob Enderle fra analyseselskapet Enderle Group forteller til IDGs nyhetstjeneste at Microsoft sannsynligvis ikke tør kreve ECC-minne for at en PC skal bli utstyrt med en ”Windows Vista klar”-logo, selv om det er å anbefale.

 

- Feilkorrigerende minne er langt dyrere enn vanlig DDR- eller DDR2-minne. I mange tilfeller er det dobbelt så dyrt. Slik vil det også fortsatt være en god stund fremover, spår Enderle.

 

Ett annet problem er at ikke alle systembrikkesett har støtte for ECC-minne. Blant annet gjelder dette Intel 845 og 865 samt SIS 661 og 649.

 

Les også: Kjøpeguide for PC-minne.