Lekkasje øker wlan-rekkevidden

Lekkasje øker wlan-rekkevidden

Lekkasjekabel kan gi høyere hastighet og bedre dekning enn tradisjonelle antenner.
Mange sliter med at antennen på det trådløse aksesspunktet ikke gir god nok rekkevidde. Med ujevn dataoverføringshastighet eller problemer med at internettforbindelsen brytes som resultatet.

Radierende kabel, også kalt lekkasjekabel, kan være et alternativ til å montere flere aksesspunkter eller innføre repeatere i nettverket. Dette er en antennekabel som "lekker" radiomagnetisk stråling, slik at hele kabelen fungerer som en antenne. Teknikken brukes blant annet til å gi mobil-dekning i tunneler.

Kablingsselskapet Jørgen Holmefjord AS er blitt representant for Radio Frequency Systems (RFS) og vil nå få norske wlan-brukere til å bruke lekkasjekabel. Ifølge salgsingeniør Øystein Hidle i Jørgen Holmefjord AS regner selskapet med at etterspørselen kommer til å bli stor.

Ved hjelp av en spesialkontakt kobles kabelen til radiosenderen. Utstrålt effekt fra et vanlig wlan-aksesspunkt er nok til å mate en 50 meter lang radierende kabel med dekningsområde på 15 meter på hver side av kabelen.

-- Dette betyr at det er et stort område som forsynes med denne nye antennekabelen, sier Hidle i en pressemelding.

Løsningen kommer til å bli solgt som en komplett gjør-det-selv-pakke. Dette blant annet fordi det er viktig at tilbehøret passer til antennen for å oppnå optimal effekt