Leksehjelp til cupfinalen

Leksehjelp til cupfinalen

Nei, ikke på Ullevål, men i Seoul, Sør-Korea. Studenter fra NITH skal nemlig representere Norge i Imagine Cup-finalen med programvare for oppgaveskriving.

Løsningen som nylig vant den norske finalen heter Homework HelpO'Matic, og er utviklet av NITH-studentene Ruben Olav Larsen, Anders Bondehagen, Johan Misvær Grønstad og Øyvind Thomassen. Sammen utgjør de laget Team NITH, som i august skal konkurrere mot representanter fra alle verdens krinkler og kroker om seieren i kategorien programvaredesign. Imagine Cup er verdens største teknologikonkurranse for studenter, med til sammen mer enn 100 000 deltakere.

- Løsningen er et resultat av flere små ideer som er slått sammen til én stor og spennende idé, sier lagmedlem Johan Misvær Grønstad til Computerworld.

LES OGSÅ: Suksess for kreative it-studier

Homework HelpO'Matic er et hjelpemiddel som skal gjøre oppgaveskriving både mer gøy og mer lærerikt. Eleven laster foreløpige svar inn i systemet, og får tilbakemelding basert på nøkkelord som læreren på forhånd har definert som viktige i forhold til oppgaveteksten. Tilbakemeldingene kommer i form av tips til kildehenvisninger, samt et poengsystem med ulike nivåer. Dette sørger blant annet for at eleven lærer seg god kildebruk og gode rutiner for å grave frem materiale.

Lange dager

Team NITH stakk av med seieren foran de tre løsningene Knowledge Model, EiVo og TeacherPad fra henholdsvis Universitetet i Oslo og NTNU.

Homework HelpO'Matic ble først og fremst utviklet på fritiden, forteller Grønstad. I kombinasjon med prosjektarbeid på skolen, ble det i en periode svært lange dager for de fire lagmedlemmene.

Temaet for årets internasjonale konkurranse er utdanning, og den veiledende oppgaveteksten er "Forestill deg hvordan teknologi kan gi bedre utdanning til alle". Førstepremien er på 25 000 dollar. I fjor gjorde det norske laget Team NTNU en særdeles god innsats, og havnet på en respektabel tredjeplass i samme kategori. Med andre ord en vanskelig prestasjon å følge opp for de fire NITH-studentene. Grønstad kjenner foreløpig ikke til de andre finalistenes løsninger, men han forventer sterk konkurranse.

LES OGSÅ: Få mastergrad i spillteori

- I og med at det er mange forskjellige skolesystemer i verden, blir det spennende å se hvordan de andre lagene har tenkt, fortsetter han.

Stimulerer til utdanning

Initiativtaker til Imagine Cup internasjonalt er Microsoft, mens Avanade sponser den norske delen av konkurransen.

- Med dette initiativet håper vi å stimulere ungdom og studenter til å satse på teknologifag og utvikling av praktiske løsninger basert på avansert teknologi. I tillegg ønsker vi å inspirere eksisterende studenter til å slippe kreativiteten løs og bruke kunnskapen sin til å utvikle nye løsninger, kommenterer administrerende direktør i Microsoft Norge, Knut Morten Aasrud.

Den internasjonale finalen går av stabelen 5-10 august i Seoul.