Lenovo satser på mobilnett

Også Lenovo vil integrere støtte for umts-nett i sine bærbare pcer. Dette skjer i løpet av andre kvartal.

Lenovo kaster seg inn i rekken av pc-produsenter som vil integrere støtte for umts i sine bærbare PCer. Tidligere har både Fujitsu Siemens og Dell avslørt at de kommer med slike maskiner. Den største fordelene ved å integrere et slikt brikkesett vil være at brukerne slipper å benytte en mobiltelefon eller et pc-kort når de er på farten, samt at man også enkelt kan komme seg på nett også der man ikke har tilgang til wlan.  

Lenovo, som overtok pc-avdelingen til IBM i fjor, annonserte denne uken at de vil integrere teknologien i kommende ThinkPad-modeller, inkludert T60- og X60-serien.

 

I følge Lenovo er det snakk om å innføre støtte for umts-nettene til Vodafone, som er blant verdens største tilbydere.

 

HSDPA kommer senere

Lenovo sier til IDGs nyhetstjeneste at det er snakk om å integrere støtte for umts- og gprs-nettverk i løpet av 2. kvartal 2006. Selskapet sier de også har planer om å integrere støtte for hsdpa (High-Speed Downlink Packet Access, som er langt raskere enn umts) på et senere tidspunkt.

  

Hittil er det bare Dell som har lovet å integrere støtte for hsdpa i sine komende bærbare pcer. Dell har også fått med seg Vodafone som partner.

 

Hsdpa, som i teorien er over fire ganger raskere enn dagens umts-baserte nettverk er foreløpig under utrulling av diverse tilbydere. Vodafone planlegger å ha hsdpa oppe å kjøre i Europe og Asia i løpet av sommeren. I enkelte byer i USA har mobilselskapet Cingular levert hsdpa-tilgang under navnet "BroadbandConnect" siden desember 2005.

 

Ifølge Lenovo, skal de kommende ThinkPad-maskinene automatisk kunne velge det raskeste mobilnettverket som til enhver tid er tilgjengelig for brukerne.