Lettvekter fra Lenovo

Lettvekter fra Lenovo

1,7 kilo tung og 17 millimeter tynn. Lenovo X1 er den tynneste og letteste fra Lenovo noensinne.

Lenovo slipper en ny modell av den lette og tynne varianten. Med en tykkelse på 17 millimeter og vekt i underkant av 1,7 kilo er denne maskinen noe av det tynneste og letteste denne produsenten har levert i ThinkPad-serien.

Lenovo X1 er utstyrt med et nytt, spesialdesignet skjermglass (Corning Gorilla) for den 13,3 tommer store, bakbelyste skjermen. Videre vil man finne et a/c-adapter som gir batteriet 80 prosent lading i løpet av en halvtime, og produsenten skryter videre på seg en batterilevetid på opp til 10 timer.

Lenovo hevder også at kombinasjonen av Wiindows 7 og Lenovos egen Enhanced Experience-teknologi skal gi pc-en opptil 30 prosent raskere oppstartstid. Slenger man på en ssd-disk, skal det være mulig å hente ytterligere tidsbesparelser på oppstarten.

De øvrige spesifikasjonene viser at Lenovo X1 er bygget opp rundt 8 Gb DDR3-RAM plassert i én minnebrikke og andre generasjon av Intels Core-prosessorer. Videre er det mulighet for 160Gb ssd-disk, om ønskelig. Maskinen er basert på Intels HD-grafikk, 720p kamera og HD-mikrofoner. Du finner også flere usb-porter, inkludert USB 3.0.

Lenovo X1 er på det norske markedet fra 20. mai og koster fra 11.125 kroner eksklusive merverdiavgift.